:

Hvordan smørdamper man grøntsager?

Sydnie Mohr
Sydnie Mohr
2025-06-09 06:42:39
Count answers: 5
Smørdamp din fisk og grøntsager, og hav din mad klar på ganske kort tid. Når grøntsagerne kun koges kort tid i gryden, bevares vitaminerne og de friske farver.
Gerardo Schaefer
Gerardo Schaefer
2025-06-09 05:29:29
Count answers: 4
Lad smørret gyldne i en sauterpande og svits grøntsagerne ca. 1 min. ved kraftig varme og under stadig omrøring. Skru ned og steg grøntsagerne ved jævn varme i yderligere 6-8 min. - rør af og til. Grøntsagerne skal forblive sprøde og stadig have bid. Tilsæt salt og smag til.
Rosa Schulist
Rosa Schulist
2025-06-09 04:32:21
Count answers: 4
Skær top og den trævlede bund af porrerne. Skyl dem grundigt og skær dem i stykker på ca. 5 cm. Smelt smørret på panden og kom porrerne på. Steg dem ved svag-middel varme under låg i ca. 20 minutter, eller til de er møre. Drys med friskkværnet peber ved servering.
Zakary Ullrich
Zakary Ullrich
2025-06-09 01:27:34
Count answers: 3
Tag en passende gryde og fyld den med 1 - 2 cm vand, og bring vandet i kog. Anbring broccolibuketterne i gryden, og lad dem dampe under låg. Efter 3 - 4 minutter er broccolibuketterne færdigtilberedte. Sluk kogepladen, hæld vandet fra gryden, og sæt så gryden tilbage på kogepladen i 30 sekunder uden låg, så det sidste vand kan dampe af. Server de varme broccolibuketter i en skål. Fordel smørret over broccolibuketterne og tilsæt havsalt.
Rene Schimmel
Rene Schimmel
2025-06-09 01:18:37
Count answers: 5
Smørdampede grøntsager smager fantastisk og er så nemme at lave. Smørdampede grøntsager er en utrolig nem og dejlig måde at tilberede grøntsager. De færdige grøntsager bevare farve, smag og bid, men passer stadigt perfekt de steder hvor man ellers ville servere kogte grøntsager. Mange slags grøntsager kan smørdampes. Man skal skære alle grøntsager i små bidder og tage hensyn til tilberedningstiderne på de grøntsager man har valgt i sin blanding. Alle grøntsager bør skæres i små bidder og man skal selvfølgelig tage hensyn til tilberedningstiderne på de grøntsager man har valgt i sin blanding. Ærter skal fx kun lige netop varmes op, mens blomkål og broccoli skal dampes lidt længere. Man kan tilpasse tilberedningstiden så man får grøntsagerne så møre som man bedst kan lide dem. Start med at rense og snitte alle grøntsager. Når grøntsagerne er klar tager det ikke mange øjeblikke at dampe dem møre i en gryde med låg. Kom smør, vand, salt og peber i en gryde. Varm op til smørret er smeltet. Tilsæt blomkål og damp det under låg i 2 minutter. Tilsæt gulerødder, rør rundt og damp under låg i 2 minutter. Tilsæt spidskål, rør rundt og damp under låg i 2 minutter. Tag gryden af varmen. Rør rundt i grøntsagerne, læg låget på igen og lad stå i 5 minutter. Tjek om grøntsagerne er som du kan lide dem.