:

Hvad er forskellen på wienerpølser og bayerske pølser?

Angel Prohaska
Angel Prohaska
2025-07-11 12:51:18
Count answers : 3
0
Hvad er forskellen på wienerpølser og bayerske pølser? Der er ingen information om bayerske pølser i denne artikel.
Montana Reilly
Montana Reilly
2025-07-11 09:06:05
Count answers : 4
0
Wienerpølse er navnet på en tynd bayersk pølse. Navnet betegner, at pølsen stammer fra Wien. I 1930'erne betød betegnelsen wienerpølse i Danmark "en lille, røget pølse, bestående af kalve- og flæskekød fyldt i lammetarm, men i dag bruges det om en tynd bayersk pølse. Wienerpølsen fås med eller uden rødt farvestof. De røde pølser, som stadig sælges fra pølsevogne i Danmark, siges at stamme fra Kødbyen, hvor de daggamle pølser i starten af 1930'erne blev overhældt med rød farve for at markere tvivlsom kvalitet med henblik på salg til de fattige. Men efterhånden blev de røde pølser de mest populære, og alle pølser blev farvet røde. I 1981 fandt sundhedsmyndighederne ud af, at det røde farvestof erythrosin var allergifremkaldende og muligvis skadeligt i store mængder, og farvestoffer baseret på karmin blev taget i brug. Samme år blev det desuden ulovligt at kalde en rød pølse for en wienerpølse, og i stedet anvendes bl.a. navnet hotdogpølse.
Tyree Schumm
Tyree Schumm
2025-07-11 07:30:26
Count answers : 2
0
Pølser er udbredt over det meste af verden og findes i et utal af varianter, alene i Tyskland findes over 1.600 registrerede former. Enkelte sorter bringes i handelen i rå tilstand, men langt de fleste viderebehandles ved saltning og kogning, ved langvarig koldrøgning efter lagesaltning, ved lufttørring efter lagesaltning, ved kortvarig varmrøgning. Bayerske pølser, herunder frankfurter-, wiener- og andet samt pålægspølser, erexamples på pølser, der er fremstillet ved kortvarig varmrøgning. Fremstilling og ingredienser af pølser kan variere, og pølsehylstre kan være af plastic, lærred eller naturtarm afhængigt af pølsetype og fremstillingsmetode. Den største forskel på wienerpølser og bayerske pølser er nok fremstillingsmetoden, da begge kan bestå af samme ingredienser.