:

Kan man spise pølser dagen efter?

Erich Kuhlman
Erich Kuhlman
2025-07-03 06:21:22
Count answers : 2
0
Kød og pølse er pakket i 4-7 dage efter bedst før-datoen. Den generelle regel er: Se, lugt og smag! I tilfælde af mug, skadedyr eller gæret lugt bør du IKKE indtage maden. Så næste gang du overvejer at smide noget mad ud, så brug dine sanser i stedet - de slår nemlig sjældent fejl. Hvis emballagen er lukket og opbevaret korrekt kan mad, der har passeret sin bedst før-dato ofte sagtens nydes uden tøven.
Emile Beier
Emile Beier
2025-06-25 03:30:08
Count answers : 6
0
Man kan sagtens spise de kolde pølser. Det er der intet farligt i, da alle vore pølser er spiseklare. Alle vore pølser er kogt til en kernetemperatur på 75 grader i midten, så de kan spises uden yderligere tilberedning. De kolde pølser er kogt. Men selvom man altså sagtens kan spise de kolde pølser, så foretrækker jeg personligt at få dem grillet, for så synes jeg de smager bedre. Så opsummeret kan man altså sagtens nyde de kolde pølser uden at varme dem op, men tilberedningen gør noget godt for smagen. Husk dog altid at opbevare pølserne på køl.
Felipe Bode
Felipe Bode
2025-06-25 03:08:53
Count answers : 1
0
Fødevarer mærket med "Bedst før" kan du se, smage og lugte til for at bedømme, om den stadig kan spises. Se på maden, lugt til maden, og smag på maden, hvis den lugter og ser fin ud. Hvis fødevaren er blevet for gammel, kan den få en ubehageligt sur eller harsk lugt, og lugter fødevaren uappetitlig, bør du ikke spise den. Smager fødevaren derimod dårligt, skal du smide den ud. Du skal som forbruger kun forholde dig til, hvilken af de to datomærkninger, der er på den fødevare, du har købt, og ikke hvad det er for en type fødevare. Når en fødevare er mærket med "sidste anvendelsesdato" må datoen aldrig overskrides, mens fødevarer mærket med "bedst før" stadig kan spises, hvis de ser fine ud og dufter og smager fint.
Jevon Balistreri
Jevon Balistreri
2025-06-25 02:18:17
Count answers : 3
0
Der er en almindelig misforståelse, at enhver mad, der ikke er spist inden den dato, der er angivet på emballagen, straks er blevet dårlig og skal smides ud. Udløbsdatoer er faktisk kun retningslinjer for, at du kan have en nogenlunde idé om, hvornår den højeste kvalitet af specifikke fødevarer er, snarere end hvor sikkert det er at spise. Pølser findes ikke på listen over madvarer, men hvis man sammenligner med råt kød og fjerkræ, kan man måske regne med, at pølser kan holde sig i et par dage i køleskabet. Hvis du er i tvivl, så tjek altid for at sikre dig, om fødevarerne er blevet dårlige. Madeforgiftningsbakterier vokser ikke i fryseren, så uanset hvor længe en mad er frosset, er den sikker at spise.
Dagmar Wehner
Dagmar Wehner
2025-06-25 02:10:01
Count answers : 5
0
Hakket kød, pålæg, pølser, fersk fisk og lyst kød som fx kylling skal du være særligt påpasselig med, og af denne årsag er disse produkter er mærket med ”sidste anvendelsesdato”. Er dine fødevarer mærket "sidste anvendelsesdato" bør du være forsigtig. Disse fødevarer bliver nemlig let uspiselige, og det gælder fx produkter som fersk fisk, hakket kød og kylling. Rødt kød bliver mere mørt, når de opbevares. Bliver kødet gråbrunt, slimet eller får en syrlig lugt, bør det dog kasseres. Generelt kan man sige, at du ikke bliver syg af at spise mad, som har passeret udløbsdatoen, hvis der står 'bedst før' på emballagen. Men selvfølgelig er der en grænse et sted. Er dine varer derimod mærket "bedst før", er det op til dig selv at vurdere, hvorvidt maden er spiselig eller ej. Se og lugt dig frem. Er dine fødevarer mærket med ”bedst før”, er det op til dig at vurdere, om maden kan spises eller drikkes.