Hvad er gratineringsost?

Zander Ankunding
2025-07-10 23:59:22
Count answers
: 2
Gratin er på dansk en æggebaseret ret, som ved varmebehandling hæver, svarer til fransk soufflé. I internationalt køkkensprog er gratin en ret med gyldenbrun skorpe, dannet ved gratinering, dvs. bagning ved overvarme, evt. fremmet ved at dække retten med et lag af rasp, reven ost eller begge dele. Ordet er afledt af fransk gratter 'skrabe, kradse'. Oprindelig henviste ordet til de sprøde rester, man skrabede af det tømte fad.

Manuel O'Keefe
2025-07-10 22:49:58
Count answers
: 3
WERNERSSONS findes inden for alle ostekategorier.
Sortimentet er bredt og varieret, og ostene er nøje udvalgt og kommer fra leverandører i hele Europa.
Ingredienser Pasteuriseret MÆLK, salt, mælkesyrekultur, mikrobielt enzym, kartoffelstivelse.
Næringsværdi/100G Energi 1359kj/324kcal Fedt 25g heraf mættet fedt 16g Kulhydrat 2,1g heraf sukkerarter 0,5g Protein 25g Salt 1,4g
WERNERSSONS finder du alt fra pålægsoste til mere eksklusive dessertoste.

Shana Bruen
2025-07-10 22:27:04
Count answers
: 2
Hvis der står revet mozzarella på posen, er osten lavet af en frisk mozzarella, der er drænet lidt for vand, så den kan rives.
Revet ost med plantefedt Pizzatoppingen kan også været lavet ved, at man fjerner fedtet fra mælken og tilsætter planteolie i stedet.
Det produkt, man får, må ikke kaldes ost, men det ligner ost meget og har været igennem en ostelignende proces.
Rigtig ost indeholder typisk kun mælk, mælkesyrekultur og osteløbe.
Der findes også en tredje variant, hvor man tager noget mælkeprotein og tilsætter fedt, stabilisator og emulgator.
Denne proces kræver ikke et mejeri.
Du kan kende denne sidste variant af pizzatopping på E-numrene bag på pakken.
Revet ost kan være flere forskellige ting
Revet ost kan være lavet på flere forskellige måder.
Toppingost er den mest solgte ost
I 2014 blev der i Coop solgt for over 82 millioner kroner revet ost, der også går under navnet pizzatopping.
Det er 3 gange så meget som for 10 år siden, og revet ost står for halvdelen af ostesalget i Coop.

Dino Luettgen
2025-07-10 19:40:43
Count answers
: 2
Når du gratinerer, skal du være ret meget på tæerne.
Sort eller meget mørkebrun ost smager ikke særlig godt, og gode, gratineringsegnede oste er ikke billige, så de fortjener at blive behandlet med respekt og kærlighed.
Det er primært de faste, tørre typer som Gruyére, Comté, Beaufort, Emmenthaler og vores egen Samsø.
Af italienerne skal nævnes den allestedsnærværende Parmesan, (en betegnelse, som herhjemme både kan dække den fine og respekterede Parmigiani Reggiano eller den lidt mere uglesete Grana Padano, som dog er en glimrende, om end normalt noget mildere ost fra en anden egn end Reggianoen).
Provolone og Pecorino er fåremælksoste, som italienerne laver i så mange varianter, at det vil tage et halvt liv at blive bare nogenlunde bekendt med dem alle.
Generelt kan man sige, at hvis en ost er så fast, at den er nem at rive, så er den sikkert også god at gratinere med.

Crawford Schoen
2025-07-10 19:15:43
Count answers
: 2
Vil du have en ost, der smelter godt, bør du kigge på både hårdhed, fedtprocent og pH-værdi. Gå med en ost som maribo, fynbo, danbo eller havarti, der alle har gode smeltekvaliteter. pH-værdien er afgørende for ostens smelteevne: Jo længere, en ost har lagret, des lavere er dens pH-værdi. Optimalt skal pH-værdien være mellem 5,3 og 5,5 – så smelter osten præcis, som den skal.
Er du på udkig efter en ost, der kan smelte, og render du ikke rundt med Lakmus-papir i inderlommen for at tjekke pH-værdien på ostene nede i supermarkedet, så kan ostens fedtprocent også guide dig på vej. Jo federe, en ost er, og jo mere naturlig, den er, des bedre smelter den.
En tredje tilgang i jagten på svaret på, hvilken ost der smelter bedst, kan være at gå efter en mellemblød ost. Det er i hvert fald det tip, Arlas osteudvikler Søren Flaunø deler på Facebook. “Det er ikke ligegyldigt, hvilken ost du bruger i din toast,” siger han. “Når de smeltes, kan meget bløde oste nemlig blive seje, mens hårde oste let bliver usammenhængende.
Hvis du ikke bare vil have en ost, der smelter godt, men også skal gratinere smukt, opstår den bedste gratinering, når du blander mozzarella med en fast ost som cheddar, edam, gruyère eller emmental.

Henri Ruecker
2025-07-10 18:54:11
Count answers
: 1
Goudaen er velegnet til at blive skåret med en ostehøvl og kan spises på brød, men er også lækker som gratineringsost.
Read also
- Hvad kan man putte i en tortilla?
- Hvilken ost til tortillas?
- Hvad kan man fylde i wraps?
- Hvad er forskellen på nachos og tortillas?
- Hvad er forskellen på tortillas og burritos?
- Hvor meget oksekød til tortillas?
- Er tortilla sundt?
- Hvordan varmer man mange tortillas?
- Hvor mange kalorier er der i en tortilla wrap?