Hvad kan man lave af kærnemælk?

Kiara Schroeder
2025-07-10 07:00:14
Count answers
: 7
Kærnemælk kan anvendes til pandekager, koldskål og ricotta m.v., dog ikke til surdej og kærnemælkssuppe - suppen vil klumpe, mens rigtig kærnemælk bliver tyktflydende ved opvarmning. I gamle dage blev kærnemælk brugt til svinefoder og fattigmandskost i form af bl.a. kærnemælkssuppe og knapost. Alligevel kan begge udgaver stort set anvendes til det samme som rigtig kærnemælk.
Kærnemælk kan ikke fryses, og bør ikke opbevares sammen med stærkt lugtende madvarer. I køleskab har kærnemælk en holdbarhed på 3-4 dage.
Hvis du vil vide, hvordan man laver ægte kærnemælk fra bunden, skal du se opskriften på smør.
Rigtig kærnemælk er et restprodukt fra smørfremstilling, hvor syrnet fløde skiller i hhv. smør og kærnemælk, når den kærnes.

Marge Simonis
2025-07-10 05:02:33
Count answers
: 2
Man kan lave spændende mad med kærnemælk.
Opskrifter med kærnemælk kan inspirere til servér af spændende mad med Karolines Køkken.

Sydni Towne
2025-07-10 04:14:56
Count answers
: 3
Kernemælk er en genial ingrediens at bruge i diverse bagværk – alt fra boller til brød og faktisk også nogle kager. Det skyldes at det syrnede mælkeprodukt holder dit bagværk lækkert i flere dage end hvis du blot bruger mælk eller vand i din dej. Krummen i dit bagværk bliver desuden mere svampet. Nogle af mine favoritopskrifter på bagværk med kærnemælk må være scones – både de klassiske eller dem med chokolade. Men af brød, kan jeg anbefale mit fuldkornsbrød bagt med speltmel.

Stephon Terry
2025-07-10 03:39:43
Count answers
: 1
Man kan lave amerikanske pandekager af kærnemælk, og de kan serveres med fx frisk frugt, bærkompot og flydende honning. Hvis du har købt kærnemælk og ikke orker at bage 4-dobbelt portion, så brug kærnemælken i dit bagværk, fx i kærnemælksboller. Gærbrød elsker syrnede mælkeprodukter, så du kan bruge kærnemælken i fx de bløde og fluffy kærnemælksboller. Man kan også blande 2,5 dl mælk med 1 spsk citronsaft som erstatning for kærnemælk, eller blande et surmælksprodukt op med lidt mælk, så det bliver lidt tyndere.