Hvor længe skal frosne grønne bønner koges?

Dwight Reichel
2025-07-09 15:37:13
Count answers
: 3
Grønne bønner smager fantastisk, men du skal ikke koge dem for længe. På grund af lektiner skal de dog koges, da du ellers risikerer at få ondt i maven af bønnerne. Det handler nemlig om, at bønnerne, der også kaldes for haricots verts, ikke må koges for længe, da de så mister både smag og næringsindhold. Kogetid på de grønne bønner er ca. 3 minutter. Bemærk, at bønner altid skal koges af hensyn til giftstoffet lektiner, der ellers kan give ondt i maven.

Lane Bernhard
2025-07-09 14:02:13
Count answers
: 1
Frosne bønner skal dampes endnu kortere, da de allerede blancheret. Kog dem derfor kun i 3 min. Men hæld stadig koldt vand over dem til sidst. Er bønnerne frosne, skal du ikke tilsætte vand. Bemærk også, at det er bedst ikke at tø dem op først. Ja, de kan sagtens fryses, men skal dog blancheres først. Fryser du dem ned friske, mister de deres saft og sprødhed og bliver vandede og slatne. Så kog eller damp dem kortvarigt i vand – ca. 2-3 min. – inden de fryses ned.