Hvorfor giver bønner luft i maven?

Reanna Kautzer
2025-07-09 15:38:21
Count answers
: 3
Luft i maven og tarmsystemet opstår også som følge af luft vi sluger, dels når vi spiser og drikker, men også når vi blot synker spyt. Føderester, der passerer ufordøjede ud i tyktarmen, igangsætter en gæringsproces, som fordøjer de sidste rester. Gæringsprocessen i tyktarmen er årsag til det meste tarmluft. Mange af vores fødevarer, især de plantebaserede, indeholder sukkerarter og fibre, som vi har svært ved at fordøje, og det kan give en del luft i maven. Prøve at skære ned på frugt og grønt i en periode, især kål, bønner, løg, salat, seleri, gulerødder, æbler, pærer, bananer.

Kylee Aufderhar
2025-07-09 14:55:55
Count answers
: 3
Luft i maven kan opstå indefra: Det er almindeligt, at der dannes luft i maven og i tarmen, men nogle danner mere luft end andre.
Det er tarmbakterierne, som producerer luften, og derfor betyder det meget, hvad du spiser.
Luften dannes bl.a. hvis maden er for fed eller har mange fibre.
Frugt, bønner og kål kan give særlig meget luft i maven.
Visse typer medicin kan som bivirkning også give luft i maven.
Hvis du har for meget luft i maven, bør du: i en periode undgå at spise mad, der giver luft i maven som fx kål, bønner, ærter, løg samt større mængder frugt og grøntsager

Lacey Doyle
2025-07-09 14:37:14
Count answers
: 0
Grunden til, at bønner normalt giver luft i maven, skyldes en bakterie, der findes i tyktarmen, hvor den sørger for at fordøje maden. To latinamerikanske forskere har fundet ud af, at hvis man tilsætter bønnerne et af de to bakterier, Lactobacillus casei og Lactobacillus plantarum, vil de give mindre anledning til luft i maven og dermed vil generede duftgener blive minimeret for omgivelserne.