Kan man bage tærter dagen før?

Bertrand Romaguera
2025-07-09 08:01:17
Count answers
: 5
Lad dejen hvile på køl i cirka 1 time, så er den lettere at rulle ud. Opskriften er fra Rikke Grybergs bog "Byens bedste brød & kager". Forbag tærtedejen ved 200 grader i cirka 10 minutter-15 minutter. Tilsæt det ønskede fyld og bag tærterne færdige i ovnen. Det tager cirka yderligere 20-25 minutter.
Samlet tid 2 timer
2 timer
2 dl vand
1 tsk salt
50 g grahamsmel eller rugmel
350 g hvedemel
150 g blødt smør
Rør vand, salt og grahamsmel eller rugmel sammen enten i hånden eller i en røremaskine. Tilsæt hvedemel og det bløde smør. Ælt til alle smørklumper er væk og dejen har samlet sig.
Forb. tid 2 timer
Del dejen i to lige store stykker. Drys lidt mel på bordet og rul hver del ud med en kagerulle. Beklæd to tærteforme med dejen. Den dej der stikker ud over tærtedejen ruller du henover med kagerullen så du får en helt fin kant. Prik huller med en gaffel i tærtedejen.

Susanna Lueilwitz
2025-07-09 07:41:06
Count answers
: 2
Tid i alt 45 min.
Arbejdstid 15 min.
Holdbarhed 2 dage
Kan fryses Ja
Antal 1 portion
Sæt dejen i køleskab i ca. 15-30 minutter.
Holdbarhed 2 dage
Kan fryses Ja

Giovanni Bradtke
2025-07-09 04:13:57
Count answers
: 5
Tærter er den mest taknemmelige gæstemad, fordi alt kan laves på forhånd. Nogle tærtedeje skal ikke forbages, men der kan du lave tærtedejen dagen før og så bare rulle ud på dagen. Fyldet kan du svitse, æggemassen kan laves dagen før og opbevares i en tætsluttende beholder. Jeg ville personligt lave hele skidtet dagen før.