Man skal spise omkring 18 iceberg-salathoveder, hvis man skal have samme næring, som der er i blot ét hvidkålshoved, siger ernæringseksperten.
Ud over vand består salat blot af en beskeden mængde vitaminer, en beskeden mængde mineraler og lidt kulhydrat.
- Hvis vi tager anefalingen på de 600 gram frugt og grønt om dagen, så ville man være mangelfuldt ernæret, hvis det var salaten man beroede det på, siger Martin Kreutzer.
Problemet er dog, at alle salater har det tilfælles, at de taber på, at det ikke er en volumenspise, og når det gælder salat er det vigtigt, at der ryger meget ind.
- Man skal spise kolossale mængder salat for at komme i mål.
- De fleste kan godt mærke, når de spiser salat, at der ikke er særlig meget kraft i, der er ikke modstand i, og det mætter ikke særlig godt, så man kan egentlig godt afkode, at det er lidt slapt.
- Det, der gør, at man tænker, at det nok er sundt, er, at det ligger så let i maven, at man ikke føler sig forspist, så man føler sig lidt i sultens rige - ergo er jeg sund, siger Martin Kreutzer.
Skal man kigge andre steder over i måltiderne, så svarer de grønne salater sammenlignet med kål til, at man sammenligner cornflakes med havregryn eller rugbrød med toastbrød.