Når vi bager småkager, så bager vi altid kun én plade ad gangen og så placerer vi pladen midt i ovnen.
Hvis du mangler en ny opskrift på en småkage, så finder du helt sikkert en opskrift her i vores store udvalg.
Hvor mange småkager pr. person?
Vi opbevarer altid småkager i en lufttæt beholder, gerne i en småkagedåse.
Et tip er at holde øje med dem.
Som regel, så kan du godt ælte dejen sammen med k-spaden.
Hvorfor flyder de ud?
Hvorfor bliver mine småkager hårde/bløde?
Vi anbefaler altid at lade dem køle af i 30-40 minutter.
På den måde sikrer du, at dine småkager bliver bagt ens.
Det kan dog godt være, at du lige skal ælte den sammen det sidste i hånden.
Ja, du kan nedfryse den rå småkagedej.
Vi anbefaler ikke at bruge smørbar smør.
Så finder du hurtigt ud af hvor lang tid småkager og cookies cirka skal have i din ovn.
Bager du med varmluft, så kan du evt. have to plader i ad gangen og så bytte pladerne undervejs, imens de bager.
Det er vigtigt, at dåsen slutter tæt, da det holder dem sprødest i længest tid.
Hvis de derimod bliver hårde og ikke bare sprøde, så kan du have tilsat for meget mel.
Brug gerne noget, som ikke har et for højt proteinindhold.
De kan dog sagtens spises tidligere.
Til småkager er det en god idé at bruge noget fint hvedemel.
Hvor længe skal de bage?
Det er et godt tip, hvis du gerne vil bage friskbagte småkager.
Nogle småkager egner sig godt til at blive pyntet.
Brug gerne smør i blok, da det giver det bedste resultat til småkager.
Vi garanterer dig, at du finder opskriften på verdens bedste småkager lige her.
På den måde kan du nemt tage kuglerne fra frost eller skære tynde skiver af din pølse og så bage småkagerne.
Hvis det er til en fest, hvor de skal serveres sammen med kaffen, så vil vi sige 2-3 småkager pr. person, alt efter størrelsen.
Jo tyndere de er, jo kortere bagetid.
Valsemøllen har lavet en kagehvedemel, som er en finere variant, som egner sig perfekt til småkager.
Se vores tider som vejledende og hold øje med dem undervejs.
Der kan være så stor forskel på ovne.
Så bevarer den sprødheden og du har lækre småkager i lang tid.
Et tip er at komme et stykke bagepapir imellem låget og selve dåsen.
Det er især flade småkager.
Alt efter hvilken småkage, som du bager, kan der være forskel på om de bliver hårde eller bløde.
Pynt kagerne med royal icing og krymmel.
Her kan du lave en simpel vaniljesmåkage eller en kryddersmåkage.
Når de køler af, så blive de ofte hårde og sprøde.
Et godt tip, når du laver småkagedej er at bruge en dejkrog.
Hvis de ikke bliver sprøde, så kan det hænge sammen med den type af smør, som du har brugt.
Så slutter den nemlig helt tæt.
Som sagt, så brug gerne smør i blok til småkager og cookies.
Alle småkager er bløde, når de tages ud af ovnen.
Det afhænger af tykkelsen.
Så har de tid til at blive sprøde.
Vi bruger k-spaden fra vores Kitchenaid røremaskine og det gør det så nemt at lave en småkagedej.
Ofte er det jo sådan med småkagedej, at smørret bliver varmt, jo mere dejen æltes og varmen fra dine hænder arbejder med dejen.
Det kan være i små kugler, hvis det er cookies eller i en pølse, hvis det er en mere traditionel småkage.
Hvis de derimod skal spises som en snack, så kan man ofte spise lidt flere.
Så finder du hurtigt ud af, hvor lang tid småkager og cookies skal have i din ovn.