:

Hvorfor falder kagen sammen i midten?

Chaim Schulist
Chaim Schulist
2025-09-02 13:07:37
Count answers : 12
0
Der kan være mange årsager til, at en bradepandekage og andre formkager falder sammen under bagning. Det kan være svært at pege på en præcis årsag. Start med at sikre, at alle ingredienserne har samme temperatur. Tjek at dit bagepulver ikke er for gammelt. Vend bagepulveret sammen med hvedemelet, som derefter vendes forsigtigt i dejen. Sørg for, at ovnen er varm, inden kagen sættes ind. Min egen erfaring er, at kagerne nemmere falder sammen i ovnen ved varmluft end ved over- og undervarme. Undlad at åbne ovnlågen under bagningen. Bag aldrig kagen længere end nødvendigt.
Christophe Jakubowski
Christophe Jakubowski
2025-09-02 11:55:38
Count answers : 13
0
En kage, der har fået for lang tid i ovnen er tør og kedelig. Og så risikerer den også at falde sammen, hvilket gør kagen til en flad fornøjelse. For meget mel i dejen giver et tungt og kedeligt resultat. For stor bageform eller bradepande kan også være årsagen. Konsistensen på kagen bliver mere smuldrende end svampet. Også selvom opskriften siger, at den skal have 10 minutter mere. Hvis du kan se, at kagens kanter og overflade er meget mørk, men kagens indre endnu ikke er færdigbagt, kan du prøve at skrue ned for varmen eller placere bradepanden eller risten, kageformen står på, længere nede i ovnen.

Read also

Hvor længe skal smør og sukker piskes?

Begynd altid med at piske smørret let og luftigt. Brug Lurpak®, der har stuetemperatur, for at få de Read More

Kan man redde en underbagt kage?

Hvis du opdager, at brødet er underbagt, skal du straks tænde ovnen på 175 grader. Læg brødet direkt Read More