:

Hvorfor falder mit rugbrød sammen under bagning?

Mariam Durgan
Mariam Durgan
2025-09-11 06:35:31
Count answers : 20
0
Rugbrødet falder sammen, hvis det hæver for længe, surdejsmængden er ikke tilpasset, rugmelet er "vådt", eller rugbrødet bliver over- eller underbagt.
Angelina Littel
Angelina Littel
2025-09-03 10:33:14
Count answers : 16
0
Dejen er ikke sur nok. Erstat noget af rugmelet med hvedemel. Lad dejen hæve indtil der kommer fem – seks små luftbobler på overfladen. Undgå for høj temperatur.

Read also

Hvorfor lægger man viskestykker over dej?

Når du sætter bagværk til efterhævning, skal det dækkes med et fugtigt viskestykke, så dejen ikke da Read More

Hvor i ovnen skal brød bages?

Brød og kager er færdigbagte, når de har en temperatur på ca. 95°C i midten. For at få en ekstra sp Read More

Ward Hoppe
Ward Hoppe
2025-08-26 15:58:21
Count answers : 20
0
For aktiv surdej kan være årsagen. Surdejen er en levende ting. Surdejen kan have stor indflydelse på brødet. Luftfugtighed kan være løsningen på problemet. For lidt vand kan også være årsagen. For lang bagetid kan også være årsagen. Ovnens ustabilitet kan også være årsagen. Ovnens varmemåling kan også være årsagen. For lidt fugt i ovnen kan også være årsagen.