Tomatchutney eller relish er perfekt til ost, grillmad eller i en burger.
Hjemmelavet tomatchutney eller relish er perfekt til ost, grillmad eller i en burger.
Tomatchutneyen.
Uh, det er en god sag at have på køl, især nu vi lige snart skal ud i sommervejret, grille og spis smækre, lækre bøffer og andet godt.
Men inden da, skal den selvfølgelig kastes i en velvoksen burger.
Er du ikke på nudel-burgeren fra tidligere på ugen, så må du også godt bruge tomatchutney i en almindelig burger her i weekenden.
Uh, det lyder da besværligt, at lave sådan en chutney?
Nej, men det er sådan noget man aldrig for gjort.
Jeg får det i hvert fald sjældent gjort, selvom det virkelig er noget af det, som jeg sætter pris på at have i køleskabet.
Jeg ved faktisk godt, hvorfor jeg ikke får det gjort.
Det er alt det bøvl med at skolde glas.
Hygiejnen.
Ej, hvor synes jeg at det er omstændigt.
Koge, skolde, skylle, tørre..
Det bliver ved og ved.
Smider glassene i opvaskemaskinen på kogeprogram.
Og smider en ordentlig sjat atamon eller vodka i bagefter.
Ryste, ryste.
Så er min glas klar.
Det er ikke helt efter husmoderreglerne, som gerne vil smække dem i ovnen eller noget andet tidskrævende.
Well, men jeg sidder her i nu - helt uden mug i tænderne.
Ej, man skal være lidt påpasselig.
Jeg tier stille.
Nem.
Alt i en gryde og så er der guf til ganen.
Jeg brugte cocktailtomater, dem jeg synes smager mindst af lavsæson lige nu.
Alle tomater kan dog bruges, bare lige vent med de store tomater til sommeren hargivet dem en hjælpende solstråle til lidt smag.
Med krydderier er det frit slag, jeg brugte chili og ingefær.
Men krydderurter, sennep det hele smager godt deri.
Og så kan jeg vist ikke rigtig snakke mere om chutney.
Det er vigtigere ting på en fredag; fredagkage og huset fuld af installatører, som lige om lidt har varslet, at de tager mit internet.
I 5 timer.
Yrk!
Koldsveden begynder allerede at pible frem..
Mon ikke Aarhus midtby byder på en snert internet og kontorplads mod jeg køber mig en spand kaffe?
Det er i hvert fald planen herfra.
God fredag :)
Og god fredagskage til Jer :)
500 g tomater, grofthakket1 løg, i både1 fed hvidløg, finthakket1 rød chili, finthakket1 cm ingefær, finthakket175 g sukker1,25 dl rødvinseddike eller æbleeddike1 tsk sennepskornSaltOpskriften fortsætter efter annoncenOpskriften fortsætter efter annoncen
Kom alle ingredienserne i en gryde.
Kog op ved svag varme og lad det simre i ca. 1 time uden låg.
Rør indimellem og smag til.
Tag gryden af varme og hæld chutneyen på på rene glas.
Klik her og kom med på ventelisten (og få ekstra bonusser) når min nye kogebog udkommer efterår 2025 :-)
Men følgende sætninger svarer mest direkte på spørgsmålet:
Hjemmelavet tomatchutney eller relish er perfekt til ost, grillmad eller i en burger.
Tomatchutneyen.
Uh, det er en god sag at have på køl, især nu vi lige snart skal ud i sommervejret, grille og spis smækre, lækre bøffer og andet godt.
Men inden da, skal den selvfølgelig kastes i en velvoksen burger.
Er du ikke på nudel-burgeren fra tidligere på ugen, så må du også godt bruge tomatchutney i en almindelig burger her i weekenden.
Alt i en gryde og så er der guf til ganen.
Jeg brugte cocktailtomater, dem jeg synes smager mindst af lavsæson lige nu.
Alle tomater kan dog bruges, bare lige vent med de store tomater til sommeren hargivet dem en hjælpende solstråle til lidt smag.
Med krydderier er det frit slag, jeg brugte chili og ingefær.
Men krydderurter, sennep det hele smager godt deri.