:

Hvordan varmer man bedst en steg op igen?

Karolann Rutherford
Karolann Rutherford
2025-07-22 23:40:24
Count answers : 4
0
For at varme madrester op igen på bedst mulig måde, bør man sikre, at de bliver gennemvarme. I mikrobølgeovnen varmes maden ujævnt op, hvilket efterlader "kolde" og "varme" områder, hvor mikroorganismer kan overleve. Derfor skal du sørge for at røre rundt, så alle dele af maden bliver gennemvarmet. Nogle retter som fisk, ris eller mørt kød kræver ekstra opmærksomhed for ikke at tørre ud eller miste smag og tekstur ved opvarmning. Man kan bruge ovnen til at varme kød op, hvor man lægger kødet i et ovnfast fad med en smule vand eller bouillon, dækker med aluminiumsfolie og varmer op ved lav varme, omkring 150 grader, til kødet er mørt og saftigt igen. Pasta kan varmes forsigtigt i en gryde med lidt olivenolie eller sauce, mens lasagne og andre gratiner kan varmes i ovnen ved 150 grader og dækkes med folie for at beskytte toppen mod at blive brændt. Det er også vigtigt at huske, at maden altid skal varmes op til mindst 75°C, så den er helt gennemvarm. En airfryer kan også være et godt redskab til at opvarme madrester, hvor man deler maden op og bruger korte programmer og høj varme for at forhindre, at maden tørrer ud.
Justus Keeling
Justus Keeling
2025-07-22 18:51:00
Count answers : 5
0
Jeg plejer at hælde lidt vand i en gryde, og lægge køddet deri, og opvarmer meget langsom. Det plejer at give en ganske fin og saftig opvarmet steg. Jeg har haft stor succes med at pakke en stegrest ind i stanniol, og varme den op ved omkring 125 grader i et passende stykke tid - afhænger selvfølgelig af størrelsen. Man kan med fordel bruge stegetermometer - 50 grader i centrum er fint nok, men det gør ikke noget at den kommer op på den oprindelige kernetemperatur. Jeg plejer at skære stegen i skiver og varme dem meget, meget kort i mikroen, så de lige bliver lune. Skær skiver af det kolde kød så mange du regner med at bruge og læg dem på en tallerken. Tallerkenen lægges som låg på kartoffelgryden eller hvad der ellers skal koges. Kødet bliver kuldslået og er dermed meget bedre end som køleskabskoldt.
Lucienne Bailey
Lucienne Bailey
2025-07-14 03:43:12
Count answers : 10
0
Smelt andefedtet, og pensl andestykkerne med fedtet. Gør det grundigt og kom rundt alle steder med andefedtet. Stil så fadet med den parterede and ind i ovnen ved 225 grader. Anden skal ikke dækkes med sølvpapir. Her skal anden nu have 15 minutter, og så er den klar til servering. Og andestykkerne bliver overraskende sprøde og lækre. Den færdigstegte and opvarmes ved 225 grader, og bliver sprød og lækker.
Lenore Strosin
Lenore Strosin
2025-07-08 05:01:37
Count answers : 4
0
Hvorfor ikke spise det koldt? Det smager efter min mening bedre end varmt. Jeg ville spise det koldt eller varme det i en gang rødvinssovs. Det kan blive tæt på lige så godt som første gang, hvis det får en hel del timer ved ca. 60 grader. Har du ikke en hel del timer, er mit råd bare at varme det så langsomt op som du har tid til, og at det naturligvis ikke bliver varmere end omkring 60 grader i centrum. Dén metode bruger jeg også altid, og det fungerer til UG med kryds og slange. Er der tale om et mindre stykke kød, smider jeg det i en frysepose og lader det stå i en skål under en svag stråle varmt vand i en time eller to. Er der tale om et større stykke kød, får det 3-4 timer i ovnen ved ca. 60 grader.
Eino Dietrich
Eino Dietrich
2025-06-24 20:19:38
Count answers : 1
0
Placer flæskesværen på en tallerken og dæk den let med et stykke køkkenrulle. Varm flæskesværen i mikroovnen i korte intervaller af 10-15 sekunder for at undgå at den bliver for blød. Forvarm ovnen til 180 grader. Placer flæskestegen i et ildfast fad og dæk den løst med stanniol for at forhindre, at den bliver tør. Opvarm flæskestegen i ovnen i ca. 20-30 minutter, indtil den er gennemvarm. Fjern stanniolen og skru op for varmen for at få sværen til at blive sprød. Hold godt øje med den, så den ikke brænder på. Skær flæskestegen i tynde skiver og steg dem på en varm pande for at få sværen til at blive sprød.