:

Hvad skal du huske gøre, når du laver en pisket dej?

Burdette Nicolas
Burdette Nicolas
2025-08-24 09:12:49
Count answers : 21
0
Husk altid at vende stiftpisket æggehvider i dejen med en dejskraber. Hvis du bruger en håndmixer til at blende æggehviderne i dejen, pisker du luften ud af æggehviderne. Dermed ødelægges deres funktion som hævemiddel. Vende dejen grundig, men forsigtigt med en dejskraber. Først skal du have pisket æggehviderne godt stive – som i at du kan holde skålen over hovedet uden at du får æggehvider i hovedet.
Rodolfo Howell
Rodolfo Howell
2025-08-11 01:11:07
Count answers : 18
0
Når opskriften begynder med at piske æg og sukker, pisk da altid i fire-fem minutter til sukkeret er helt opløst, før melet vendes i. Og husk, at jo grundigere du blander mel og bagepulver sammen, inden du vender det i massen af sukker og æg, jo mere bliver kagen ensartet og svampet med jævnt fordelte huller. Husk, at vende mel og dej forsigtigt i, ellers kan kagen blive tung og sej. Husk også, at bagepulver virker fra samme øjeblik det kommer i kontakt med væske. Derfor skal kagen bages umiddelbart efter, at bagepulver er tilsat.

Read also

Hvor længe skal smør og sukker piskes?

Begynd altid med at piske smørret let og luftigt. Brug Lurpak®, der har stuetemperatur, for at få de Read More

Kan man redde en underbagt kage?

Hvis du opdager, at brødet er underbagt, skal du straks tænde ovnen på 175 grader. Læg brødet direkt Read More

Camron Hackett
Camron Hackett
2025-08-11 00:56:59
Count answers : 20
0
Når du laver en pisket dej, skal du piske æg og sukker godt, så det bliver lyst, og der kommer meget luft ind i blandingen. Du skal herefter vende mel i æggeblandingen forsigtigt. En pisket dej, bagt som kage/kagebund i en springform, skal være fast at trykke på og løsnet langs kanten af formen, før den er rigtig bagt. Hvis bunden ikke er rigtig bagt, vil den falde meget sammen under afkølingen.