:

Hvad spiser man til en pinsefrokost?

Clarabelle Lindgren
Clarabelle Lindgren
2025-08-10 16:52:58
Count answers : 3
0
Udgangspunktet er dansk smørrebrød og et par lune retter. Det er oplagt at lave pinsefrokost med de lækre sprøde og grønne råvarer der byder sig til for øjeblikket fx asparges, rabarber, radiser, spinat og ramsløg. Her kommer mit bud på retter til pinsefrokost. Det er blevet en kombination af lidt klassisk frokostbord og lidt nyt. Torskerognssalat med karry og æble Skinkesalat Karrysild Gravad laks med rævesovs Spinatroulade med laks og flødeost Maskeret blomkål med rejer og dilddressing Salat med asparges, radiser, parmesan og hasselnødder Wannabe rugbrød – det bedste kernebrød Desserten til pinsefrokosten skal gerne være let og lækker. Hvis det er en varm dag, vil jeg helt klar gå med rabarbersuppen som er dejligt kølende og frisk. Ellers går du aldrig galt i byen med en klassiker som rabarbertrifli, som bare smager skønt af sol og sommer. Rabarbersuppe med vaniljeis Rabarbertrifli
Matt Gleason
Matt Gleason
2025-08-10 16:21:14
Count answers : 4
0
Når det er pinse er det atter tid til at fejre kirkeårets tredje og sidste fest. Pinsen er for mange ikke bundet op på bestemte traditioner, men lig med helligdage, der oplagt kan bruges i selskab med venner og familie. I Meyers nyder vi god mad, særligt i selskab med vores nærmeste, og hvilken anden bedre måde at fejre pinsen og de lunere og lysere tider på end ved at samles om et delikat frokostbord. Ovenfor finder du vores bud på velsmagende sommer og forårsretter, der gør sig godt både for sig selv og på pinsebordet. Forårets og sommerens råvarer Når pinsen falder pipler det frem med sprøde grøntsager og urter fra den danske jordbund. Du kan tilfredsstille smagsløgene med forårets spæde, sprøde grøntsager sammen med friskfanget fisk, som kulmule, rødspætte og krebs. Ved at anvende råvarer i sæson sikrer du bedre kvalitet, undgår sprøjtemidler og får mere smag på din tallerken. På denne måde tilfredsstilles også både kødspisere og grøntelskere, så alle kan gå mætte fra borde. Skal du sprede glæde med et sødt indslag kan du med fordel inddrage sæsonens bær. Det er nu de første jordbær, hyben, stikkelsbær og solbær kan findes. I stedet for at købe bærerne i supermarkedet kan du gå på opdagelse i skoven eller andre offentlige naturområder og plukke dine egne. Bærjagt er både hyggeligt, sjovt og lækkert for voksne såvel som børn. Find opskrifter med bær og andre forårsfristelser her hos Meyers.
Theron Cruickshank
Theron Cruickshank
2025-08-10 12:39:11
Count answers : 5
0
Pinsen falder altid 50 dage efter påske. Pinsen er ikke bundet op på nogle bestemte madtraditioner, men det er helligdage, vi typisk bruger til hygge og samvær med den nære familie. Vi har derfor samlet en række lette, lyse og lækre opskrifter på pinsemad, som du kan servere for dine kære. Det er en højtid, vi forbinder med lyse tider, spæde grøntsager og urter og ikke mindst søde rabarber.