:

Hvilke kager er opfundet i Danmark?

Zackery Nienow
Zackery Nienow
2025-09-08 15:34:42
Count answers : 16
0
Kager, der alle har danske rødder. Sarah Bernardt-kager er opfundet i 1911 af Johannes Steen, i anledning af at den berømte skuespinderinde Sarah Bernhardt besøgte København. Bager Johannes Steen er også ophavsmand til fragilité. Kransekagen, som vi kender den, er en dansk opfindelse fra 1700-tallet. Medaljen dukkede op i begyndelsen af 1900-tallet sammen med flere andre flødekager. Den første opskrift på othellolagkage finder man i en kogebog fra 1915. Det siges, at hindbærsnitten er opfundet i Skagen i 1700-tallet, men madhistoriker Bettina Buhl kan ikke blåstemple historien. Honningkager optræder i en kogebog i 1873, men faktisk brugte man de kraftige krydderier helt tilbage i middelalderen, hvor de blev brugt til særlige anledninger. Æbleskiverne er vaskeægte bondebagværk helt tilbage fra 1500-tallet. Opskrifterne på klejner er fundet tilbage i 1700-tallet, men helt tilbage i vikingetiden havde man også en fedtkogt småkage, der hed smolt. I Danmark har vi bagt pandekager af alle meltyper, vi har kunnet dyrke. Pandekagen er en videnskab i de gamle danske kogebøger, og lige siden middelalder – måske endda før - har man kunnet bage pandekager, fortæller Bettina Buhl.
Delbert Hand
Delbert Hand
2025-09-03 05:05:19
Count answers : 10
0
Kagen som den er i dag stammer dog tilbage fra 1856 og er af dansk oprindelse og må have fået navnet, fordi dens udseende mindede om mere eksotiske kager fra fortidens jødiske bagerier. En jødekage er en småkage med sukker og kanel. Mange laver den i julen. Betegnelsen jødekage opstod i 1700-tallet fordi forskellige kager blev solgt af jødiske bagerier. I Nordjylland er jødekage endvidere en almindeligt anvendt betegnelse for en bløddejssnegl.

Read also

Hvad hedder de forskellige kager?

De kager vi spiser i Danmark i dag kan inddeles i 6 kategorier: flødekager, småkager, tørkager, lagk Read More

Christy O'Keefe
Christy O'Keefe
2025-08-31 03:27:33
Count answers : 17
0
Fragilité, othellolagkage, sprøde hindbærsnitter og fedtkogte klejner. Sara Bernhard-kager var en berømt fransk skuespiller, som besøgte København i 1911. Kransekagen blev opfundet i Danmark i 1700-tallet, og mange spiser den nytårsaften. Medaljen blev opfundet i starten af 1900-tallet sammen med andre flødekager. Den første opskrift på Othellolagkage findes i en kogebog fra 1915. Det siges, at hindbærsnitten er opfundet i Skagen i 1700-tallet. Opskriften på honningkagen er skrevet i en kogebog fra 1873. I 1500-tallet var æbleskiverne lavet af skiver af æbler dyppet i dej. Der findes opskrifter på klejner fra 1700-tallet. Pebernødder blev også lavet for flere hundrede år siden. Man har bagt pandekager i Danmark siden Middelalderen.
Webster Swaniawski
Webster Swaniawski
2025-08-23 18:02:24
Count answers : 19
0
I 1990erne samlede madhistoriker Bi Skaarup 130 unikke danske fødevarer til et EU-projekt, Euroterroir. Kriteriet var, at fødevarerne skulle være opfundet i Danmark og produceret og spist her i mindst 3 generationer. Ud af de 130 fødevarer var 21 kager, alle opfundet i Danmark. BRUNKAGE, småkage med krydret smag JØDEKAGE, småkage, drysset med sukker og kanel NAPOLEONSHAT, tørkage med form af en napoleonshat, fyldt med marcipan FRAGILITE, konditorkage af makronmasse, fyldt med moccasmørcreme HINDBÆRSNITTE, tørkage af mørdej, fyldt med hinbærsyltetøj CHRISTIANFELDER HONNINGKAGE med creme eller syltetøj CREMEBOLLE, flødekage, kendt som fastelavnsbolle, fyldt med flødeskum VANILIEKRANS, rund småkage med hul i midten PEBERNØD, små småkager, rigt krydret KRANSEKAGE, trekantet marcipankage, formet som en stang SPECIE, lys, rund småkage af mørdej SARAH BERNHARDT, kage med makronbund, fyldt med chokoladecreme og overtrukket med chokolade. MEDALJE, flødeskumskage, to bunde af mørdej, lagt sammen med flødeskum OTHELLOKAGE, bisquitbunde lagt sammen med kagecreme. Overtrukket med chokoladeglasur, kanten af marcipan og sprøjtet med flødeskum. GÅSEBRYST, flødekage, butterdejsbund med sveskemarmelade, flødeskum og udenom marcipan MAZARIN, tørkage, mørdejsskal fyldt med marcipanfyld, overtrukket med fondantglasur og pyntet med bær KLEJNE, fedtbagt småkage, vredet i klejneform med spidser eller flade spidser i enderne KARTOFFELKAGE, oval vandbakkels med kagecreme, dækket af marcipan og drysset med kakao. RUBINSTEINKAGE, makronbunde med hindbærmarmelade og romfromage. Pyntet med små vandbakkelser, fyldt med flødeskum og betrukket med chokolade, knust nougat og flødeskum. NAPOLEONSKAGE, flødekage, to lag butterdej, fyldt med hindbærmarmelade, kagecreme og flødeskum. GLASUR LINSE, mørdejskage, fyldt med kagecreme
Noble Grimes
Noble Grimes
2025-08-10 08:35:53
Count answers : 11
0
En populær kage, der er opfundet i Danmark, er lagkagen. Mange af de kager, vi stadig spiser i dag, blev opfundet af konditorer i København i denne periode. Især fra midten af 1800-tallet begyndte det danske kagehåndværk at blomstre. En særlig kendt variant af lagkage er othellolagkage. Kager med flødeskum er i det hele taget populære i Danmark. Nogle af de mest populære flødeskumskager er gåsebryst, medalje, kartoffelkage og jordbærtærte.