:

Kan man bruge rapsolie til dressing?

Mikel Brekke
Mikel Brekke
2025-08-10 04:48:49
Count answers : 3
0
Jeg bruger næsten altid olivenolie, du kan dog også vælge at bruge rapsolie, sesamolie eller lignende. Så længe det smager godt, går det an. Olie: Jeg bruger næsten altid olivenolie. Du kan dog også vælge at bruge rapsolie, sesamolie eller lignende.
Paul Kuhn
Paul Kuhn
2025-08-10 04:27:41
Count answers : 2
0
Olie, æbleeddike, honning, dijon og en smule salt og peber. 4 spsk olivenolie 2 spsk æblecidereddike, eller citronsaft 1 spsk honning 2 tsk dijon salt og friskkværnet peber Kom det hele i en skål og rør det sammen til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Alternativt kan det rystes sammen i et glas med låg. Vinaigrette kan opbevares i køleskabet en lille uges tid.
Keara Cassin
Keara Cassin
2025-08-10 01:37:54
Count answers : 6
0
Jeg bruger enten rapsolie eller olivenolie. Nogle synes at olivenolie er for gennemtrængende i smagen, og foretrækker derfor den mere smagsneutrale rapsolie, men personligt kan jeg godt lide smagen af olivenolie. Ingredienser til 3 personer 1 1⁄2 dl olie 1⁄2 dl eddike efter smag salt peber Kom olie, eddike, salt og peber i glasset og skru låget på. Ryst dressingen til den er blandet sammen og helt ensartet. Smag på dressingen og tilsæt mere salt og peber, hvis det er nødvendigt. Jeg serverer oftest bare basisdressingen som den er, men den er også nem at lave i forskellige smagsvarianter. Prøv f.eks. at tilsætte: Lidt honning for at balancere den syrlige eddike. Hvidløg. Krydderier efter smag. Friskhakkede krydderurter. Pesto. Citronsaft eller -skal. Sød chilisauce. Tahin. Jeg laver gerne en stor portion af basisdressingen, for så er det altid nemt, at tage lidt af den fra køleskabet og blande én af ovenstående smagsgivere i. Den kan sagtens holde sig i mindst 14 dage. Så jeg laver gerne en stor portion af basisdressingen, så jeg har til lang tid. Så er det også altid nemt at lave forskellige smagsvarianter ved at tage lidt basisdressing og f.eks. blande en skefuld pesto eller krydderier i.
Kane Wiegand
Kane Wiegand
2025-08-10 01:02:11
Count answers : 1
0
Du kan sagtens bruge rapsolie i stedet for olivenolie, hvis du ikke har det. For eksempel kan du bruge raps- eller solsikkeolie som alternativ. Rapsolie er en god mulighed, hvis du ønsker en lettre olietype. Det er vigtigt at vælge en olie, der passer til din smag og de ingredienser, du bruger i din vinaigrette.