:

Hvor meget mad smider kantiner ud?

Orion Kreiger
Orion Kreiger
2025-09-07 12:11:37
Count answers : 24
0
I Danmark smider de private husholdninger 247.000 ton mad ud om året. Det er ca. 30% af det samlede madspild i Danmark. Hvor meget vi hver især smider i skraldespanden afhænger af husstandens størrelse.
Lelia Cronin
Lelia Cronin
2025-09-04 03:26:49
Count answers : 14
0
Institutioner og kantiner står iflg. Miljøministeriet for 31.000 tons madspild årligt. En anden YouGov-undersøgelse fra 2023 viser, at 6 ud af 10 kantinegæster smider mad ud. Næsten halvdelen, fordi de er kommet til at tage for meget fra buffeten eller portionsanretningerne er for store. Der bliver spist mindre end tidligere, og gæsterne smider 90 pct. mindre mad ud.

Read also

Hvad kan man selv gøre for at mindske madspild?

Du kan selv gøre meget for at stoppe spild af mad og samtidig spare penge. Her er 6 tips til at undg Read More

Hvad gør supermarkeder for at undgå madspild?

Hvis supermarkeder skal undgå madspild kunne de: få styr på holdbarhedsmærkningerne. Datoen viser, Read More

Taryn O'Connell
Taryn O'Connell
2025-08-29 14:40:35
Count answers : 18
0
Foodservicesektoren kasserer tæt på 40.000 ton mad om året. En kantine i en større dansk virksomhed har sparet en kvart mio. kr. gennem en målrettet indsats. Der bliver smidt alt for meget mad ud i de danske kantiner, hvor store dele af menuen står uberørt hen, når frokosten er slut.
German Daugherty
German Daugherty
2025-08-22 17:43:15
Count answers : 23
0
Kantiner smider 42.000 ton mad ud om året, hvilket svarer til 4,8% af det totale madspild i Danmark. Kantinerne er en del af servicesektoren, hvor madspild udgør 4,8% af det totale danske madspild. Kantiner har sammen med politikere, organisationer, detailkæder, virksomheder og forbrugere arbejdet aktivt med at forebygge og reducere madspild i Danmark. Det totale madspild i Danmark ligger på 873.014 ton, og servicesektoren står for 42.000 ton. Det betyder, at kantinerne smider ud af den samlede mængde madspild. Kantiner er med til at reducere madspild, og det kan ses ved, at hele 94% af danskerne angiver, at der er kommet mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden. I 2008 har detailkæden REMA 1000 Danmark, med inspiration fra forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, afskaffet mængderabatter og indført styk-rabatter i alle kædens butikker. Disse tre faktorer gav startskuddet til en årelang kamp mod madspild i Danmark og udenfor Danmarks grænser. Dette forklarer en del af hvorfor kantinernes andel er lav.

Read also

Hvad er skjult madspild?

Hvorfor er det vigtigt at undgå vandspild? Det er vigtigt at undgå vandspild, fordi vand er nødvend Read More

Hvad koster 1 kg madspild?

Hvert kilo tæller, da hvert kilo medfører et tab på en række forskellige fronter. Madspild er spild Read More

Destany Daugherty
Destany Daugherty
2025-08-09 05:18:51
Count answers : 15
0
Køkkener på institutioner, restauranter og kantiner skaber hvert år næsten 60.000 ton madspild. Der bliver taget for meget ved buffeten. Der bliver levnet på tallerkenerne. Der er fade, som ikke bliver tømt. Madspild handler ikke kun om, hvad der går til spilde i private hjem. Det handler også om den mad, der går til spilde under dyrkning og produktion, transport, håndtering og indpakning i butikkerne samt tilberedning og servering i restauranter og kantiner. I Danmark smider vi hvert år mere end 700.000 ton mad ud. Husholdningernes madspild udgør 260.000 ton. Det svarer til 24 % af affaldet i skraldespanden. En hustand i et parcelhus smider i gennemsnit 105 kilo mad ud om året, som kunne være spist. En gennemsnitlig dansk familie smider mad ud for over 3.000 kroner om året. Hvert år smider butikker i Danmark omkring 163.000 ton mad ud. Flere supermarkeder er begyndt at lave super-tilbud på varer, som nærmer sig sidste salgsdato, eller give dem væk gratis. På den måde er de med til at mindske madspildet. Du kan hjælpe supermarkederne med at mindske madspild – lad være med at tage de varer, der har længst holdbarhed, hvis du ved, at du skal bruge maden samme dag, som du handler. Der er mad nok i verden, og alligevel sulter millioner. Hvis vi ikke gør noget drastisk, kan det betyde en katastrofe for kloden. Madspild er, når vi smider mad ud, som kunne være spist. "Der er mad nok i verden, og alligevel sulter millioner. Hvis vi ikke gør noget drastisk, kan det betyde en katastrofe for kloden" – FN's Generalsekretær Ban Ki-moon. Madspild er skidt for miljøet og klimaet – og er penge lige i skraldespanden. Fakta om madspild: I Danmark smider vi hvert år mere end 700.000 ton mad ud. Husholdningernes madspild udgør 260.000 ton. Det svarer til 24 % af affaldet i skraldespanden. En hustand i et parcelhus smider i gennemsnit 105 kilo mad ud om året, som kunne være spist. En gennemsnitlig dansk familie smider mad ud for over 3.000 kroner om året. Hvert år smider butikker i Danmark omkring 163.000 ton mad ud. Flere supermarkeder er begyndt at lave super-tilbud på varer, som nærmer sig sidste salgsdato, eller give dem væk gratis. På den måde er de med til at mindske madspildet. Du kan hjælpe supermarkederne med at mindske madspild – lad være med at tage de varer, der har længst holdbarhed, hvis du ved, at du skal bruge maden samme dag, som du handler. Køkkener på institutioner, restauranter og kantiner skaber hvert år næsten 60.000 ton madspild. Der bliver taget for meget ved buffeten. Der bliver levnet på tallerkenerne. Der er fade, som ikke bliver tømt. Det er alt sammen mad, der ikke kan sælges, når butikken lukker, og derfor bliver det ofte smidt ud. Lav præsentationer om madspild i SkoleTube Vi har i samarbejde med Skoletube lavet et forslag til, hvordan man kan lave sine egne præsentationer, der sætter fokus på madspild, og hvad vi kan gøre for at forhindre det. Opgaven benytter værktøjet Wrapster, hvor man kan bruge både billeder, tekst og video. Få et gratis login til Skoletube her. Related links Lær mere om madspild Stop Spild Af Mad har leveret tal og inspiration til dette materiale om ansvarl…