:

Hvorfor smider vi så meget mad ud?

Keagan Parker
Keagan Parker
2025-08-20 10:40:52
Count answers : 24
0
I Danmark smider de private husholdninger 247.000 ton mad ud om året. Det er ca. 30% af det samlede madspild i Danmark. Hvor meget vi hver især smider i skraldespanden afhænger af husstandens størrelse. Planlæg indkøbsturen Bliv klogere på, hvordan planlægningen af indkøbsturen kan være med til at reducere madspild. Du kan redde mad med mug På hårde, mindre vandholdige grøntsager og frugt, fx gulerødder, blomkål og kål, og hårde oste kan du nøjes med at fjerne den del, der er ramt af mug. Mug på mad
Cassandre Schulist
Cassandre Schulist
2025-08-09 01:20:56
Count answers : 19
0
Du har nok prøvet at smide en gammel madpakke ud. Eller resterne bagerst i køleskabet som du ikke fik spist. Også i supermarkederne bliver frugt og grønt kasseret, hvis de ikke lever op til vores høje krav. Alt det er en del af vores store problem med madspild.

Read also

Hvad kan man selv gøre for at mindske madspild?

Du kan selv gøre meget for at stoppe spild af mad og samtidig spare penge. Her er 6 tips til at undg Read More

Hvad gør supermarkeder for at undgå madspild?

Hvis supermarkeder skal undgå madspild kunne de: få styr på holdbarhedsmærkningerne. Datoen viser, Read More

Therese Brakus
Therese Brakus
2025-08-09 01:12:01
Count answers : 13
0
Danske husholdninger har et stort spild af mad, og primært familier med børn i hjemmet har en tendens til at genere mere madspild. Undersøgelsen viser, at forbrugerne i vid udstrækning er opmærksomme på eget madspild, og de angiver at have flere tiltag overfor madspild relateret til planlægning, indkøb, opbevaring, madlavning og spisning. Der er dog plads til forbedring inden for disse områder. Typiske kilder til madspild er madrester på tallerkenen, i madpakker og rester, der har stået ubrugt i køleskabet for længe. Når man ser på mængderne af selvrapporteret madspild fordelt på fødevarekategorier, bliver letfordærvelige fødevarer smidt ud i større mængder end andre varer. Manglende viden om og færdigheder i at reducere madspild, kan være en barriere for at mindske madspild. Det er ikke nok med gode intentioner. Villigheden til forandring afspejler motivation til at mindske madspild, men villighed til at forbedre sin praksis er ikke nok i sig selv. At bekæmpe madspild er en udfordring, og for at mindske spild kan man også være nødt til at indgå kompromiser i andre aspekter af sit liv.