Traditionelt skal det sønderjyske kaffebord have 7 bløde og 7 sprøde kager – nogle har endda inkuderet 7 fløde, så der er rigeligt kage at kaste sig ud i.
Nogle kager er fuldstændigt uundværlige for at lave et rigtigt sønderjysk kaffebord; pomle, kringle, brø’torte, knepkager, som er tynde, sprøde småkager, der har navn efter lyden, det giver, når man bider den over, og sidst, men ikke mindst, “ingenting”, der er småkager med en slags mandel-marengs på.
Andre populære kager er honningkager, søsterkage, der er en tung, krydret skærekage med rosiner, stribetorte eller striftorte, som er en lagkage med ribsgelé, kys og klap, der minder om kyskager, fedtkager, gode råd, hvilket er helt tynde småkager, som minder om en vaffel, og klejner, der bliver kaldt “Vrejn drænge å piche”.
De bløde kager skal lægge en god bund, for eksempel pomle, kringle og søsterkage.
Herefter kommer formkagerne som sandkage, bradepandekager, honningkage og kiksekage.
Dernæst roulader, flødekager og lagkager, som sønderjyderne kalder torte.
Til sidst kommer småkagerne; mindst 7 forskellige; knepkager, gode råd og fedtebrød er klassikere.
Det hele rundes af med “ingenting” – for det har man jo altid plads til.