En populær kage, der er opfundet i Danmark, er lagkagen.
Det er en rund kage, der består af 2-3 lagkagebunde med flødeskum imellem og forskellige typer frugt, både ovenpå kagen og inde i kagen.
Kager med flødeskum er i det hele taget populære i Danmark.
Nogle af de mest populære flødeskumskager er gåsebryst, medalje, kartoffelkage og jordbærtærte.
En særlig kendt variant af lagkage er othellolagkage.
Den blev opfundet omkring år 1900, og er opkaldt efter Shakespeares teaterstykke.
Kagen er pakket ind i marcipan og har chokoladeglasur på toppen.
Danskerne spiser forskellige kager til forskellige højtider.
Til jul er det fx særligt julesmåkager, der spises.
Småkagen er en af de ældste kagetyper i Danmark, og der findes rigtig mange forskellige typer.
De mest populære julesmåkager er brunkager, vaniljekranse, pebernødder, klejner, jødekager, fedtebrød, specier og finskbrød.
En lækker nytårsdessert kan fx være en moussekage, cheesecake eller islagkage.
Og ved midnatstid spiser vi kransekage til champagnen.
Kransekagen er en særlig skandinavisk tradition.