Hvor meget mad til 50 personer?

Kacie Langosh
2025-08-08 10:07:14
Count answers
: 4
For 50 personer kan du regne med, at gæsterne spiser 6-800 gr. mad pr. person. Du kan lægge mængderne sammen og gange op med antal deltagere, så rammer du næppe helt ved siden af. For 50 personer vil det være 50 x 6-800 gr. mad, alt i iberegnet, også brød.

Elody Crooks
2025-08-08 09:45:42
Count answers
: 1
Til 50 personer ville følgende mængder være passende:
Kød med ben til steg: 10.000 - 15.000 g.
Kød med ben til gryderetter: 10.000 - 15.000 g.
Kød med ben til kogning: 10.000 - 15.000 g.
Benfrit kød til steg: 7.500 - 10.000 g.
Benfrit kød til gryderetter: 3.750 - 7.500 g.
Benfrit kød til kogning: 7.500 - 10.000 g.
Benfrit kød stegt på pande: 7.500 - 10.000 g.
Hakket kød til kødsovs: 3.750 - 6.250 g.
Hakket kød til bøf: 5.000 - 7.500 g.
Hakket kød til fars: 3.750 - 6.250 g.
Indmad: 5.000 - 8.750 g.
Pølser: 7.500 - 10.000 g.
Spareribs: 37.500 g.
Fjerkræ: And 150.000-175.000 g.
Andebryst 100 stk.
Gås 200.000-250.000 g.
Høne 75.000-100.000 g.
Kylling 60.000-70.000 g.
Kyllingefilet uden skind og ben 7.500 g.
Kalkun 100.000 g.
Kalkun 250.000-300.000 g.
Vildt: Rådyrkølle uden ben 10.000 g.
Rådyrkølle med ben 12.500 g.
Rådyrbov uden ben 10.000 g.
Rådyrbov med ben 15.000 g.
Rådyrryg uden ben 10.000 g.
Rådyrryg med ben 20.000 g.
Fasan 50 stk.
Viland 50.000-75.000 g.
Hare 150.000-200.000 g.
Kanin 150.000-200.000 g.
Fisk: Fisk urenset 20.000 g.
Fisk renset (fileter) 10.000 g.
Grøntsager: Kartofler, uskrællede 7.500 - 12.500 g.
Kartofler til mos, uskrællet 10.000 - 15.000 g.
Kartofler - Pommesfrits 10.000 - 12.500 g.
Grønsager urensede 10.000 - 15.000 g.
Grønsager rensede 7.500 - 10.000 g.
Grøn salat 5.000 g.
Blandet salat 7.500 g.
Grønsager til stuvning urensede 7.500 - 10.000 g.
Grønsager til råsalat urensede 6.250 g.
Ris/Nudler/Pasta: Ris til løse ris og risotto 50 dl.
Ris til risotto 50 dl.
Nudler, æggenudler, tørrede 3.750 - 5.000 g.
Pasta, frisk 6.250 - 7.500 g.
Pasta, tørret 3.750 - 5.000 g.
Diverse: Cous Cous, rå 3.750 g.
Flødekartofler 12.500-15.000 g.
Brunede Kartofler 7.500 g.
Rødkål 4.000 g.
Klar suppe Som forret 150 dl.
Klar suppe som hovedret 250 dl.
Klar suppe som natmad 200 dl.
Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 10.000 g.
Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 5.000 g.
Sauce 50 dl.
Tzatziki 5.000 g.
Mayonnaisedressing 2 del fyld til 1 del dressing
Morgenmad / Buffet: Musli 3.000 g.
Cornflakes 3.000 g.
Havregryn 2.500 g.
Mælk 150 dl.
Yoghurt 125 dl.
Blødkogt æg 50 stk.
Spejlæg/røræg 100 stk.
Franskbrød 100 skiver.
Morgenbrød 100 stk.
Rugbrød 50 skiver.
Smør 100 skiver
Ost 100 skiver
Pålæg 100 skiver
Bacon 250-300 skiver
Appelsinjuice/ frisk 150 appelsiner
Kaffe 100 kopper
Frokost / Buffet: Rugbrød 100-200 skiver (5.000-10.000 g.)
Franskbrød 50-100 skiver (1.500-3.000 g.)
Smør 2.250-3.000 g.
Sild 1.500-2.500 g.
Kogte æg 25 stk.
Medister 2.500 g.
Leverpostej 1.000 g.
Frikadeller 100 stk.
Pålæg 100 skiver
Rejer 1.500 g.
Reception: Frugt (blandet) 50 stk.
Dessert: Jordbær og hindbær, naturel 10.000-12.500 g.
Melon 10.000-12.500 g.
Frugt på dåse med lage, henkogt 10.000 g.
Æbler til grød, uskrællet 12.500 g.
Bær til usiet grød 7.500 g.
Saft til grød 125 dl.
Frugt, tørret til grød 4.000 g.
Flødeis 125 dl.
Æbleskiver 300 stk.
Kransekage 2.500 g.
Ostebord: 4-5 oste 12.500 g. hvis osten er del af et større måltid 7.500 g.
Frisk frugt: Druer, pærer, granatæble, dadler, jordbær, figner
Tørret frugt: abrikoser, figner
Frisk grønt: radiser, peberfrugt, forårsløg, bladselleri, oliven
Syltede valnødder, pickles, chutney, Vild honning, akaciehonning, pesto, hybenmarmelade
Kiks 100-150
Hvidt brød/flutes 2.500 g.
Pølsebord: 6-8 slags pølser 12.500 g.
Krydderfedt, smør ristet løg, remoulade, peberrodssalat, sky, rødbeder, pickles, saltagurker, æggestand, kapersbær, løgringe, karse
Smør 2.250-3.000 g.
Rugbrød 100-200 skiver (5.000-10.000 g.) evt. hvidt brød
Helstegt pattegris: Pattegris slagtet vægt (med hoved, skind og ben) 50.000 g.
Kartofler til salat renset vægt 15.000 g.
Blandet salat 7.500 g.
Brød 5.000 g.
Grillhygge/Buffet: Hel kylling 80.000 g.
Diverse rent kød 12.500 g.
Kartofler 12.500 g.
Iceberg 2.500 g.
Tomat 2.500 g. = 25 kg
Agurk 2.500 g.
Løse majs 1.250 g.
Ærter 1.250 g.
Spire 1.250 g.
Løgringe 500 g.
Dressing 2.500 g.
Brød 5.000 g.
Kryddersmør 1.250 g.
Natmad: Tarteletter som natmad 150 stk.
Suppe som natmad 200 dl.
Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 10.000 g.
Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 5.000 g.
Pølser 150 stk.
Brød 100 stk.
Ketchup 1.000 g.
Remulade 1.000 g.
Sennep 1.000 g.
Ristet løg 500 g.
Rå løg 500 g.
Syltede agurker 1.000 g.
Sandwich: Bolle 50 stk.
Flæskesteg/ribbenssteg 5.000 g.
Mangler du en ingrediens eller synes du ikke at vore angivne mængder passer, så skriv gerne her.

Alexandre Beahan
2025-08-08 06:20:15
Count answers
: 5
En tommelfingerregel siger, at voksne mennesker spiser 6-800 g mad til aften.
Det skulle da lige være at have serveret alt for meget mad, som så må smides ud dagen derpå.
Det kan derfor være en god idé at forberede sig på, hvor meget hver enkelt gæst spiser.
Findes der noget værre end at løbe tør for mad, når man har inviteret gæster?