:

Hvor meget mad til 50 personer?

Watson Douglas
Watson Douglas
2025-09-16 21:37:37
Count answers : 17
0
Man beregner typisk 7-800 gram mad pr. person i alt. Hvor mange retter vil du servere? Så serverer du 3 retter, så skal du altså fordele mængden af mad ud på alle 3 retter. Det kan for eksempel være: Forret: 175 gram Hovedret: 500 gram Dessert: 125 gram Der skal være nok mad Mit bedste råd, er at sørge for der er mad nok. Er du i tvivl, så lav lidt ekstra. De fleste ting kan bruges dagen efter, og ofte er der også noget der kan fryses. Man vil ikke være vært for den fest, hvor folk snakker om at der ikke var mad nok! Du skal regne med ca. 200 gram kartofler pr. person. Det er rå vægt før de er skrællet og tilberedt. Kød (Bøf)200 gram Kød (Hel steg)200 gram Kød (gryderet130 gram Flæskesteg225 gram Pølser175 gram Spareribs750 gram Fisk uden ben160 gram Fisk med ben225 gram Kartofler200 gram Grøntsager150 gram Pasta (tørret)125 gram Frisk pasta150 gram Ris75 gram Sovs1 dl. Kage100 gram Uden at skal generalisere, så er der bare nogle typer der spiser mere end andre. Der er unægtelig forskel på om man holder en herrefest for det lokale murerlaug, eller har inviteret datterens veninder over til mad? Så her må man selv trække lidt fra eller ligge lidt til.
Ronny Christiansen
Ronny Christiansen
2025-09-12 06:07:14
Count answers : 22
0
Hvor meget mad til 50 personer? Hvor meget spaghetti pr. person? Som tommelfingerregel kan du regne med ca. 75-100 g tørret spaghetti eller pasta pr. voksen. Regn desuden med ca. 80 g rå ris pr. person. Kød: 150-200 g pr. voksen Fisk: 150-200 g pr. voksne Kartofler: 200-250 g pr. voksen Grøntsager: 150-200 g pr. voksen Blandet salat: 75-125 g pr. voksen Brød: 50-75 g pr. voksen Sauce: ca. 1 dl pr. voksen. Hvis du skal servere børn, kan du som regel halvere mængden, afhængigt af deres størrelse og alder.

Read also

Hvad spiser man til en sommerfest?

Lav 2-3 gode salater, bag en masse god foccacia, steg noget kød og server lidt godt tilbehør. Gør de Read More

Hvad serverer man til en reception?

Her finder du masser af opskrifter til reception. Måske du gerne selv vil stå for mad eller måske du Read More

Felipe Bode
Felipe Bode
2025-08-30 13:50:13
Count answers : 18
0
Når du planlægger mad til en fest, afhænger mængderne af antallet af gæster og typen af mad. Som tommelfingerregel kan du regne med følgende mængder pr. voksen: Kød eller fisk: 150-200 g Kartofler, ris eller pasta: 100-125 g Salat og grønt: 100-150 g Brød: 1-2 skiver Dessert: ca. 150 g Hvis man taler om 50 voksne gæster, kan man ud fra ovenstående tal regne med følgende mængder: Kød eller fisk: 50 * 150-200 g = 7500-10000 g Kartofler, ris eller pasta: 50 * 100-125 g = 5000-6250 g Salat og grønt: 50 * 100-150 g = 5000-7500 g Brød: 50 * 1-2 skiver = 50-100 skiver Dessert: 50 * 150 g = 7500 g Til børn kan du typisk halvere mængderne.
Justyn Parker
Justyn Parker
2025-08-24 07:48:54
Count answers : 25
0
Forretten er et vidt begreb. Diverse forretter: Mindst 150 gram pr. person alt i alt. Kød: 200 gram pr. person. Hvis buffet med tre slags kød, divideres 200 med tre. Fisk: 150-200 gram pr. person. Kartofler: 100 gram pr. person efter de er tilberedte. Pasta: 100 gram pr. person, vejes af, før den koges. Garniture: Salat og grøntsager som tilbehør skal der ca. være mindst 100 gram pr. person. Sauce: 1 deciliter pr. person. Desserten vil man typisk sige, at der skal være mindst 130 til 150 gram pr. person. Is: En stor kugle samt frugt eller lignende. Tærte eller kage: Typisk kun et stykke pr. person med creme fraiche, flødeskum eller creme til. Nogen er småspisende, andre grovædende. Det er svært at vide, hvis man inviterer til en større fest eller komsammen. Men i kokkebranchen ved man, at mænd generelt spiser mere kød end kvinder. - Når der er et selskab kigger man lige på, hvor mange kvinder der er i forhold til mænd, fortæller Ann Krohn Jensen. - Mænd spiser ofte mere kød, så hvis det for eksempel er en fødselsdag med 30 kvinder, beregner vi kun mellem 150-180 gram kød pr. person. Omvendt hvis det er mænd, så lægger vi lidt til, hvis de skal have kød eller fisk.

Read also

Hvordan holder man en billig fest?

Hold fødselsdag uden at sprænge banken. Der skal nemlig ikke nødvendigvis mange penge til at give d Read More

Hvad serverer man til frokost gæster?

Når du skal have gæster til frokost, handler det om at dele hyggelige øjeblikke over et velsmagende Read More

Bethany Wuckert
Bethany Wuckert
2025-08-18 19:58:05
Count answers : 14
0
Hvor mange kartofler er det lige, 6 mennesker spiser? Mængde tilbehør pr. person: Kartofler, uskrællede: 250 g Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 g mad pr. person. Ovenstående oversigt er et gennemsnit. Du kender dine gæster bedst, så beregn fx mere kød, hvis der er en rigtig kødelsker i selskabet. Kartofler, uskrællede: 250 g For 50 personer vil mængden være 50 * 250 g = 12500 g. Mængde forret pr. person: Forret: 150-250 g For 50 personer vil mængden være 50 * 150 g = 7500 g og 50 * 250 g = 12500 g. Mængde kød pr. person: Kød med ben: 250 g, Kød uden ben til steg: 150-200 g, Kød uden ben til gryderetter: 100-150 g, Hakket kød: 100-125 g. For 50 personer vil mængden være 50 * 250 g = 12500 g, 50 * 150 g = 7500 g og 50 * 200 g = 10000 g, 50 * 100 g = 5000 g og 50 * 150 g = 7500 g, 50 * 100 g = 5000 g og 50 * 125 g = 6250 g. Mængde dessert pr. person: Dessert: 150-250 g For 50 personer vil mængden være 50 * 150 g = 7500 g og 50 * 250 g = 12500 g.
Kacie Langosh
Kacie Langosh
2025-08-08 10:07:14
Count answers : 19
0
For 50 personer kan du regne med, at gæsterne spiser 6-800 gr. mad pr. person. Du kan lægge mængderne sammen og gange op med antal deltagere, så rammer du næppe helt ved siden af. For 50 personer vil det være 50 x 6-800 gr. mad, alt i iberegnet, også brød.

Read also

Hvor meget giver man til en reception?

Jeg fik at vide, at man normalt skulle give noget, der svarer til 1-2 måneders husleje. Jeg syntes s Read More

Hvad serverer man til et åbent hus arrangement?

Til et åbent hus-arrangement skal maden være nem at gå til både for vært og gæst. Maden skal helst Read More

Elody Crooks
Elody Crooks
2025-08-08 09:45:42
Count answers : 21
0
Til 50 personer ville følgende mængder være passende: Kød med ben til steg: 10.000 - 15.000 g. Kød med ben til gryderetter: 10.000 - 15.000 g. Kød med ben til kogning: 10.000 - 15.000 g. Benfrit kød til steg: 7.500 - 10.000 g. Benfrit kød til gryderetter: 3.750 - 7.500 g. Benfrit kød til kogning: 7.500 - 10.000 g. Benfrit kød stegt på pande: 7.500 - 10.000 g. Hakket kød til kødsovs: 3.750 - 6.250 g. Hakket kød til bøf: 5.000 - 7.500 g. Hakket kød til fars: 3.750 - 6.250 g. Indmad: 5.000 - 8.750 g. Pølser: 7.500 - 10.000 g. Spareribs: 37.500 g. Fjerkræ: And 150.000-175.000 g. Andebryst 100 stk. Gås 200.000-250.000 g. Høne 75.000-100.000 g. Kylling 60.000-70.000 g. Kyllingefilet uden skind og ben 7.500 g. Kalkun 100.000 g. Kalkun 250.000-300.000 g. Vildt: Rådyrkølle uden ben 10.000 g. Rådyrkølle med ben 12.500 g. Rådyrbov uden ben 10.000 g. Rådyrbov med ben 15.000 g. Rådyrryg uden ben 10.000 g. Rådyrryg med ben 20.000 g. Fasan 50 stk. Viland 50.000-75.000 g. Hare 150.000-200.000 g. Kanin 150.000-200.000 g. Fisk: Fisk urenset 20.000 g. Fisk renset (fileter) 10.000 g. Grøntsager: Kartofler, uskrællede 7.500 - 12.500 g. Kartofler til mos, uskrællet 10.000 - 15.000 g. Kartofler - Pommesfrits 10.000 - 12.500 g. Grønsager urensede 10.000 - 15.000 g. Grønsager rensede 7.500 - 10.000 g. Grøn salat 5.000 g. Blandet salat 7.500 g. Grønsager til stuvning urensede 7.500 - 10.000 g. Grønsager til råsalat urensede 6.250 g. Ris/Nudler/Pasta: Ris til løse ris og risotto 50 dl. Ris til risotto 50 dl. Nudler, æggenudler, tørrede 3.750 - 5.000 g. Pasta, frisk 6.250 - 7.500 g. Pasta, tørret 3.750 - 5.000 g. Diverse: Cous Cous, rå 3.750 g. Flødekartofler 12.500-15.000 g. Brunede Kartofler 7.500 g. Rødkål 4.000 g. Klar suppe Som forret 150 dl. Klar suppe som hovedret 250 dl. Klar suppe som natmad 200 dl. Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 10.000 g. Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 5.000 g. Sauce 50 dl. Tzatziki 5.000 g. Mayonnaisedressing 2 del fyld til 1 del dressing Morgenmad / Buffet: Musli 3.000 g. Cornflakes 3.000 g. Havregryn 2.500 g. Mælk 150 dl. Yoghurt 125 dl. Blødkogt æg 50 stk. Spejlæg/røræg 100 stk. Franskbrød 100 skiver. Morgenbrød 100 stk. Rugbrød 50 skiver. Smør 100 skiver Ost 100 skiver Pålæg 100 skiver Bacon 250-300 skiver Appelsinjuice/ frisk 150 appelsiner Kaffe 100 kopper Frokost / Buffet: Rugbrød 100-200 skiver (5.000-10.000 g.) Franskbrød 50-100 skiver (1.500-3.000 g.) Smør 2.250-3.000 g. Sild 1.500-2.500 g. Kogte æg 25 stk. Medister 2.500 g. Leverpostej 1.000 g. Frikadeller 100 stk. Pålæg 100 skiver Rejer 1.500 g. Reception: Frugt (blandet) 50 stk. Dessert: Jordbær og hindbær, naturel 10.000-12.500 g. Melon 10.000-12.500 g. Frugt på dåse med lage, henkogt 10.000 g. Æbler til grød, uskrællet 12.500 g. Bær til usiet grød 7.500 g. Saft til grød 125 dl. Frugt, tørret til grød 4.000 g. Flødeis 125 dl. Æbleskiver 300 stk. Kransekage 2.500 g. Ostebord: 4-5 oste 12.500 g. hvis osten er del af et større måltid 7.500 g. Frisk frugt: Druer, pærer, granatæble, dadler, jordbær, figner Tørret frugt: abrikoser, figner Frisk grønt: radiser, peberfrugt, forårsløg, bladselleri, oliven Syltede valnødder, pickles, chutney, Vild honning, akaciehonning, pesto, hybenmarmelade Kiks 100-150 Hvidt brød/flutes 2.500 g. Pølsebord: 6-8 slags pølser 12.500 g. Krydderfedt, smør ristet løg, remoulade, peberrodssalat, sky, rødbeder, pickles, saltagurker, æggestand, kapersbær, løgringe, karse Smør 2.250-3.000 g. Rugbrød 100-200 skiver (5.000-10.000 g.) evt. hvidt brød Helstegt pattegris: Pattegris slagtet vægt (med hoved, skind og ben) 50.000 g. Kartofler til salat renset vægt 15.000 g. Blandet salat 7.500 g. Brød 5.000 g. Grillhygge/Buffet: Hel kylling 80.000 g. Diverse rent kød 12.500 g. Kartofler 12.500 g. Iceberg 2.500 g. Tomat 2.500 g. = 25 kg Agurk 2.500 g. Løse majs 1.250 g. Ærter 1.250 g. Spire 1.250 g. Løgringe 500 g. Dressing 2.500 g. Brød 5.000 g. Kryddersmør 1.250 g. Natmad: Tarteletter som natmad 150 stk. Suppe som natmad 200 dl. Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 10.000 g. Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 5.000 g. Pølser 150 stk. Brød 100 stk. Ketchup 1.000 g. Remulade 1.000 g. Sennep 1.000 g. Ristet løg 500 g. Rå løg 500 g. Syltede agurker 1.000 g. Sandwich: Bolle 50 stk. Flæskesteg/ribbenssteg 5.000 g. Mangler du en ingrediens eller synes du ikke at vore angivne mængder passer, så skriv gerne her.
Alexandre Beahan
Alexandre Beahan
2025-08-08 06:20:15
Count answers : 20
0
En tommelfingerregel siger, at voksne mennesker spiser 6-800 g mad til aften. Det skulle da lige være at have serveret alt for meget mad, som så må smides ud dagen derpå. Det kan derfor være en god idé at forberede sig på, hvor meget hver enkelt gæst spiser. Findes der noget værre end at løbe tør for mad, når man har inviteret gæster?

Read also

Hvad serverer man til høstfest?

Lav 2-3 gode salater, bag en masse god foccacia, steg noget kød og server lidt godt tilbehør. Gør d Read More

Hvad er smageriet?

Smageriet leverer mad ud af huset. Smageriet har lækre buffeter til både små og store selskaber. S Read More