:

Hvad er surimi lavet af?

Deron Schmeler
Deron Schmeler
2025-08-07 12:07:45
Count answers : 3
0
Surimi er en fiskepasta, der primært laves af hvidfisk som Alaska pollock. Fisken forarbejdes til en glat pasta, som derefter formes til forskellige typer produkter. Denne proces gør surimi velegnet til at efterligne skaldyr som krabbekød og rejer, både i smag og tekstur. Surimi har været en fast bestanddel af det japanske køkken i århundreder, hvor det anvendes i alt fra sushi til varme supper. Surimi er en alsidig ingrediens, der kan bruges i mange forskellige retter og tilføjer en let, fiskesmagende tekstur.
Kelton Johns
Kelton Johns
2025-08-07 11:39:59
Count answers : 1
0
Imiteret krabbekød, det såkaldte surimi, har intet med krabbekød at gøre, men er sejfilet tilsat farve og krabbeekstrakt. Det har intet med krabbekød at gøre, men er sejfilet tilsat farve og krabbeekstrakt. Flere af de skaldyrs-salater og krabbesalater du finder i kølemontren er lavet på imiteret krabbekød - det såkaldte surimi. Se godt efter på varedeklarationen eller endnu bedre: lav din egen.
Lawrence Stokes
Lawrence Stokes
2025-08-07 11:27:32
Count answers : 3
0
Surimi er et industrielt produkt fremstillet af fiskekød af forskellige slags fisk fortrinsvis med hvidt kød. Udgangsmaterialet findeles, og al smag, lugt og farve fjernes gennem forskellige rensningsprocesser. Ud af det kommer en glat, proteinholdig, hvid pasta uden smag eller lugt, der kan oparbejdes ved tilsætning af stivelse, æggehvide, salt, vegetabilsk olie, sorbitol, sojaprotein og evt. krydderier og/eller kød af fisk eller skaldyr. Enhver marin biologisk ressource lader til at kunne anvendes, forudsat den er billig, stor, let tilgængelig og ikke udnyttet på anden måde.
Sophia Dickinson
Sophia Dickinson
2025-08-07 11:11:29
Count answers : 3
0
Surimi er lavet af 45% Surimi, vand, hvedestivelse, majsstivelse, modificeret tapiokastivelse, æggehvide, sojaprotein, salt, sukker, Mirin, sojaolie, krabbe ekstrakt, krabbe aroma, emulgator, sødemiddel, stabilisator, smagsforstærker og farvestoffer. Surimi består specifikt af arterne Nemipterus, Virgatus, FAO 61.
Silas Hand
Silas Hand
2025-08-07 09:39:12
Count answers : 4
0
Surimi kaldes i folkemunde krabbekød, men er faktisk i de fleste tilfælde slet ikke ægte krabbekød. Det er nemlig et blandingsprodukt af mange andre billige ingredienser, herunder vand, tilsat sukker og fiskekød. Surimi får sin karakteristiske smag fra henholdsvis krabbearoma og krabbeekstrakt, men ikke faktisk krabbe. En surimi består normalvis af en stor mængde vand og blandet fisk. Således er det altså normalvis ikke skaldyr som indgår i blandingen, men derimod billigere fisk. Det er nemlig en slags blandingsprodukt af mange forskellige ting. Nogle er af bedre kvalitet, mens andre er et ret underlødigt produkt. Det er et blandingsprodukt som får sin smag fra krabbearoma og krabbeekstrakt, men næsten aldrig faktisk krabbekød.
Kurtis Gibson
Kurtis Gibson
2025-08-07 09:32:43
Count answers : 2
0
Surimi er imiteret krabbekød og er hovedingrediensen i California roll. Surimi er lavet på kogt hvidfisk, en fisk som hedder Atlantic Pollock. Den har fået tilsat lidt farve som vingummi og krabbesmag. Mange er vilde med California roll, og den egner sig specielt godt til personer der er gravide, børn eller andre der ikke vild med fisk. Dog, er det muligt at købe ægte krabbekød i små mængder hos fiskehandler.
Geovanny Lockman
Geovanny Lockman
2025-08-07 08:15:38
Count answers : 2
0
Surimi sælges i Danmark og i vesten generelt under navnet crab sticks, crab fish "krab" og lignende. Det er en fiskepuré som har været igennem en omfattende industriproces med tilsætning af både smagsstoffer, stabilisatorer og farve. Det består ifølge de amerikanske fødevaremyndigheder af 76 % vand, 15 % protein, 6,8 % kulhydrat, 0,9 % fedt heraf 0,03 % kolesterol. Under produktionen udvaskes fiskekødet fra de hvide, fedtfattige fisk, så al smag forsvinder, og der kun er en blød formbar gelatine tilbage. Herefter tilsættes stivelse, æggehvide, salt, vegetabilsk olie, sorbitol, sukker, soya-protein, stabilisatorer, kunstige smagsstoffer og smagsforstærkere. Ud over kulmule og lyssej kan sværdfisk, torsk, og hajkød bruges i produktet.