:

Hvad spiser danskerne til morgenmad?

Beatrice Beier
Beatrice Beier
2025-09-01 06:53:06
Count answers : 13
0
Danskerne er lidt af nogle vanedyr, når det kommer til morgenmaden. Hele 75 procent af os spiser typisk det samme hver morgen. Yoghurt, skyr, brød med ost eller havregryn er de helt store morgenmadsfavoritter i de danske hjem. Danskernes helt store favoritter til dagens første måltid er yoghurt og skyr, som 4 ud af 10 danskere spiser til morgenmad. Det er skarpt efterfulgt af brød med ost (37 procent), havregryn (31 procent) og brød med pålæg (29 procent), som er de madvarer, flest danskere spiser til morgenmad. Danskerne spiser typisk yoghurt/skyr (39 procent), brød med ost (37 procent), havregryn (31 procent) og brød med pålæg (29 procent) til morgenmad i hverdagen. 60 pct. af danskerne starter typisk dagen med yoghurt, brød med ost eller havregryn.
Hilda Gislason
Hilda Gislason
2025-08-24 08:08:49
Count answers : 16
0
Når danskerne spiser morgenmad, er der i høj grad mejeriprodukter på bordet. Nummer et er bolle eller franskbrød, som 29 pct. af de adspurgte indtager, efterfulgt af ost (26 pct.), mælk (22 pct.), smør (21 pct.), havregryn (19 pct.) og yoghurt/skyr (18 pct.). Danskernes morgenmad varierer, men der er visse tendenser. Typisk består morgenmaden af brød eller boller, ost, mælk, smør, havregryn, grød, yoghurt eller skyr. En skål havregryn med mælk, yoghurt med mysli eller en BMO – det er nemt, mættende og velsmagende.

Read also

Er det godt at spise morgenmad, hvis man vil tabe sig?

At spise en sund morgenmad kan være en afgørende faktor, når det kommer til at tabe sig. En sund mor Read More

Hvad er chiagrød godt for?

Chiafrø er en kilde til omega-3. Omega-3-fedtsyrer er gode for hjerte, hjernen og synet. Chiafrø, hø Read More

Jake Fadel
Jake Fadel
2025-08-16 07:43:11
Count answers : 24
0
Danskerne starter oftest dagen med yoghurt, brød med ost eller havregryn – medmindre de faster. Yoghurt, skyr, brød med ost og havregryn er de helt store morgenmadsfavoritter i de danske hjem. Danskerne spiser typisk yoghurt/skyr, brød med ost, havregryn og brød med pålæg til morgenmad i hverdagen. 75 procent af danskerne spiser typisk det samme til morgenmad i hverdagen. Der er ikke helt enighed mellem regionerne om, hvad morgenmadsfavoritten er. Hele 43 procent af københavnere og nordsjællændere er vilde med yoghurt og skyr, hvilket kun gælder 30 procent af vestjyderne.
Dallas Ruecker
Dallas Ruecker
2025-08-07 03:45:35
Count answers : 19
0
Danskernes morgenmad varierer, men der er visse tendenser. Typisk består morgenmaden af brød eller boller, ost, mælk, smør, havregryn, grød, yoghurt eller skyr. Blandt dem der spiser kødpålæg til morgenmad, er det spegepølse, leverpostej, hamburgerryg, rullepølse eller skinke, der spises. Når danskerne beskriver deres morgenmad, karakteriseres den af knap halvdelen som et måltid sammensat af færdiglavede komponenter, som for eksempel havregryn med mælk eller bolle med syltetøj osv. Morgenmaden bliver karakteriseret som nem, mættende og med god smag. Derudover er der et fokus på sundhed og at morgenmaden er let tilgængelig og nem at få fat i. De yngre forbrugere beskriver oftere deres morgenmad som billig, nem og hurtig, mens de ældre oftere beskriver den som sund og med danske råvarer. Kaffe eller te er populært til morgenmad, hvilket bliver drukket af hver anden i gennemsnit, især dog blandt 60+ årige, hvor kaffe/the-drikke bliver drukket som en del af morgenmaden hos tre ud af fire.

Read also

Er skyr godt mod vægttab?

Skyr er overvejende sundt. Det skyldes det høje antal proteiner og den lave mængde fedt og kulhydrat Read More

Er skyr godt til vægttab?

Jeg vil starte med at gøre helt klart, at hvis du nyder din morgenskyr og taber dig, så skal du ende Read More

Laury O'Connell
Laury O'Connell
2025-08-07 02:52:45
Count answers : 11
0
Morgenmaden beskrives hovedsageligt som et måltid sammensat af forskellige færdiglavede komponenter, som for eksempel havregryn med mælk, eller brød med toppings som ost eller syltetøj. De mest populære fødevarer til morgenmaden er brød, smør, ost og yoghurt. Morgenmaden i hverdagen består oftere af havregrød og grød samt nødder og kerner, mens der i weekenden i højere grad spises brød med forskellige typer af toppings. Ost, brød, mælk, smør, yoghurt og havregryn er de mest populære fødevarer til morgenmaden. Blandt dem, der spiser kødpålæg til morgenmad, er det hamburgerryg, leverpostej, rullepølse, spegepølse samt salami, der oftest bliver spist.
Breanne Barton
Breanne Barton
2025-08-07 02:15:01
Count answers : 16
0
Havregryn rydder bordet som et af de bedste produkter til at starte dagen med. Du skal heller ikke kimse ad de lette løsninger – som for eksempel et stykke rugbrød med mager ost. Gå efter madvarer, der er mærket med fuldkornslogoet, så er du sikker på, at der er sat grænser for indholdet af sukker og salt – og at de er fiberrige fra fuldkorn. Så med de to in mente, så er rugbrød eller havregryn to helt oplagte kandidater og godt valg til morgenmaden. Overnight oats med chia, havregrød med æble, fuldkornsboller med rodfrugter, hjemmebagt fuldkornsrugbrød og granola er også lækre opskrifter på sund og ikke mindst mættende morgenmad.
Rachel Kessler
Rachel Kessler
2025-08-07 02:07:46
Count answers : 12
0
Danskerne er lidt af nogle vanedyr, når det kommer til morgenmaden. Hele 75 procent af os spiser typisk det samme hver morgen. Yoghurt, skyr, brød med ost eller havregryn er de helt store morgenmadsfavoritter i de danske hjem. Danskernes helt store favoritter til dagens første måltid er yoghurt og skyr, som 4 ud af 10 danskere spiser til morgenmad. Det er skarpt efterfulgt af brød med ost, havregryn og brød med pålæg, som er de madvarer, flest danskere spiser til morgenmad. Danskerne spiser typisk yoghurt/skyr, brød med ost, havregryn og brød med pålæg til morgenmad i hverdagen.
Willie Lynch
Willie Lynch
2025-08-07 01:25:32
Count answers : 24
0
På en helt almindelig dag spiser 17,9% af danskerne havregryn til morgenmad. Mens mere end hver femte i alderen 15-34 år spiser havregryn om morgenen, gælder det samme for cirka hver sjette i alderen 35-54 år og hver syvende over 55 år. Der er stor forskel på lysten til havregryn på hverdage og i weekenden. Mens cirka hver femte spiser havregryn mandag til torsdag, falder forbruget lidt fredag for at lande på cirka 14% lørdag og søndag, hvor altså kun én ud af syv får havregryn. Jo yngre du er, jo mere havregryn spiser du. Østjylland spiser mest havregryn, I Østjylland spiser de 13% mere havregryn til morgenmad end den gennemsnitlige dansker.