Kan man lave tzatziki dagen før?

Magali Raynor
2025-06-15 16:44:05
Count answers: 4
Den klassiske græske dip med en lækker græsk youghurt og revet agurk med hvidløg i kan nemt holde sig i køleskabet i flere dage. Endnu bedre kan den blandes dagen inden, hvor den får lov at trække smag fra hvidløgene. Tzatzikien kan holde sig 3 – 4 dage i køleskabet. Tzatziki kan holde sig en lille uge i køleskabet. Spiser man ikke det hele kan den holde sig i flere dage i køleskabet.

Raymond Cassin
2025-06-15 16:41:16
Count answers: 1
Ja, faktisk bliver den kun bedre af at trække i køleskabet natten over. Det giver smagene tid til at udvikle sig, og hvidløgssmagen bliver lidt rundere. Bare sørg for at du har presset al væden ud af agurkerne så en ikke bliver vandet. Tzatziki kan holde sig i køleskabet i op til 3 dage, hvis den opbevares i en lufttæt beholder. Når jeg laver tzatziki, starter jeg altid med agurken, for det er her, mange begår en klassisk fejl. Hvis du bare river agurken og smider den direkte i yoghurten, risikerer du, at din tzatziki bliver for vandet og mister sin cremede konsistens. Derfor river jeg agurken groft, kommer den i en si, drysser lidt salt over og lader den trække i et par minutter, før jeg presser væsken ud.

Ettie Balistreri
2025-06-15 15:56:18
Count answers: 2
Pak den godt ned, så kan den sagtens holde sig et par dage på køl. Som vi også nævnte tidligere, så er det godt at bruge græsk yoghurt, creme fraiche eller skyr med et højt fedtindhold, da det bliver knap så vandet, hvis det opbevares et par dage. Sørg også for at dræne agurk rigtig godt, så det heller ikke væder for meget ud i din tzatziki. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.