:

Hvor lang tid må smørrebrød stå ude?

Adele Miller
Adele Miller
2025-08-03 10:40:47
Count answers : 20
0
Maden risikerer at blive en bakteriebombe i sommervarmen. Lad ikke pålæg, kartoffelsalater og andre letfordærvelige madvarer stå for længe ude i varmen. 1 bakterie kan blive til 1.000 på tre timer og til 1 million på seks timer ved stuetemperatur. Hvis maden står for længe på bordet ved stuetemperatur, kan der udvikle sig bakterier, som gør dig syg. Bakterierne stortrives nemlig mellem 20-40 °C.
Doyle Hammes
Doyle Hammes
2025-07-25 18:59:59
Count answers : 18
0
Pålæg kan udtørre, hvis det står ude for længe uden låg, så det bliver kedeligt i overfladen og skifter farve. Når skinkepålæg, filet og leverpostej har stået ude i 2-3 timer – måske varmt og i sollys – kan man ikke længere stole på den holdbarhed, der står på pakken, som kun gælder, når produktet opbevares efter anvisningen. Det er ikke den mest æstetiske løsning, men det sikrer bedre holdbarheden, hvis maden er dækket til. Har du kun låget af i et par minutter, bliver det omstændeligt med køkkenrullen, men læg så i stedet låget med undersiden opad, mens du smører færdigt. På grund af den korte tid vil truslen fra mikroorganismer via støv i luften ikke være særlig stor.

Read also

Hvor mange stykker smørrebrød pr. person?

Man beregner som regel 2-3 stykker smørrebrød pr. person til et almindeligt måltid, men der er ingen Read More

Hvad er det mest populære smørrebrød?

Rugbrød med pålæg er ifølge Madkulturen også stadig på førstepladsen over de mest spiste retter til Read More