Kartoffelmaden - En kartoffelmad med nye kartofler er ikke til at modstå, fastslår Tine Lützhøft Jensen. Selvom mange mener, at smørrebrød hovedsageligt skal bestå af kødpålæg, er der også stor opbakning bag kartoffelmaden i forskellige variationer. En bruger foretrækker den med rå løg, kryddermayo og bacon. En anden vil have bacon og purløg, en tredje syltede rødløg og bacon. Og så er der Karin Cook, der lægger en bund af salt spegepølse under kartoflerne. Æg og rejer - Det giver åbenbart sig selv: æg-og-rejer. Til gengæld bliver blandingen af fugl og skaldyr hyldet med både smileys og udråbstegn- og i en særligt begejstret kommentar både med hjertesmiley, firkløver og thumbs-up. Roastbeef - Et stykke med roastbeef med remo. Juhu, det er noget vi kan være stolte af her i DK, skriver Ditte Hansen. Roastbeef er dog en af den slags smørrebrød, der deler vandene og kan føre til misforståelser, måske endda misfornøjelse. Dyrlægens natmad - Når vi tæller, hvor mange gange brugerne på DR Nyheders Facebook-side nævner et stykke smørrebrød, er der ét stykke, der særligt skiller sig ud: dyrlægens natmad. En bruger er så vild med delikatessen, at hun gerne indtager den i sin juleferie - som morgenmad. Og også Morten Nyberg kalder dyrlægens natmad for 'toppen af poppen'.