:

Kan man grille i foliebakker?

Monique Barton
Monique Barton
2025-06-13 02:12:38
Count answers: 3
Det er en god ide at anvende stanniol under kødet eller ligefrem pakke det ind i stanniol, hvorved man undgår at evt. fedt drypper ned på kullene og antændes. Stanniol tåler opvarmning til høje temperaturer og er velegnet til fremstilling, indpakning og opbevaring af de fleste fødevarer med undtagelse af meget salte eller sure fødevarer, fx citron og sure agurker, som kan opløse aluminium, der hermed kan overføres til fødevaren. Mit råd er derfor: fortsæt med at anvende stanniol under kødet når du griller, det vil nedsætte risikoen for dannelse af sundhedsskadelige stoffer i maden og i øvrigt følge de råd om grilning, som findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside om grilning og fremstilling af mad over bål.
Kylee Aufderhar
Kylee Aufderhar
2025-06-12 23:54:02
Count answers: 3
Folie har dog mange nyttige anvendelsesmuligheder i vores grill, og fungerer eksempelvis godt hvis man skal røge på grillen. Det er også fantastisk til at pakke grøntsager, Spare Ribs, fisk og andre fødevarer ind, hvis man vil grille på en alternativ måde end direkte på grillristen.