Hvordan bruger man tapenade?

Pamela Smitham
2025-06-12 13:06:25
Count answers: 6
Tapenade er en fransk specialitet, som er lavet på gode, solmodne oliven og kan spises på brød, bruges som fyld i fjerkræ eller til fisk.
Der findes flere variationer af tapenade, men den eneste rigtige og autentiske er fremstillet med oliven, kapers, ansjoser og olivenolie.
Spis din tapenade på hjemmebagt brød.
Blend alle ingredienserne, minus salt og peber, til en lind pasta.
Smag til bagefter med salt og peber.

Forrest Witting
2025-06-12 12:33:29
Count answers: 6
Tapenade er nem og smager fantastisk med brød eller ovenpå fisk. En tapenade kan serveres sammen med brød, men jeg bruger den også som dip til flere ting, som kan være Grillede Grøntsager. Især fisk passer den sig fantastisk godt til. Prøv eksempelvis at bruge den ovenpå grillede Dorader eller Ovnstegt eller Grillet Laks. Fisken får tilført en skøn ekstra smag der får ens minder til at gå tilbage til middelhavets køkken.

Berniece Paucek
2025-06-12 12:32:26
Count answers: 3
Servér små brødhapsere med oliventapenade som en lille snack sammen med en god velkomstdrink.
De sorte oliven kan udskiftes med soltørrede tomater eller syltede artiskokker.
Det giver tapenader med en helt anden karakter.

Gregorio Brakus
2025-06-12 10:44:08
Count answers: 3
Tapenade bruges typisk som appetizer, fx til at smøre på brød eller små sprøde kiks og som dyppelse til crudités, og som fyld og smagsgivere i retter med fjerkræ og fisk. Prøv også at bruge tapenade som smørelse i din sandwich eller tilsæt et par skefulde til en salat eller på lune grøntsager. Et godt glas tapenade er dejligt at have som fast ingrediens i fadeburet. På den måde har du altid lidt koncentreret velsmag på lager og kan nemt trylle en lækker sandwich, lidt tilbehør til ost eller tapas, en god omelet eller smagfuldt fyld til dine retter med fisk og fjerkræ frem.

Justice Nicolas
2025-06-12 09:16:31
Count answers: 7
Oliventapenaden er velegnet til lidt af hvert.
Den smager blandt andet rigtig godt som tilbehør til vildt-retter.
Den kan også bruges til italienske forretter og tapas-bordet derhjemme.
Spis den eksempelvis med grissini stænger eller smør den på skiver af italiensk brød, så har du den klassiske bruschetta.
I Det italienske køkken synes vi også, at den går rigtig godt sammen med pasta.
Det eneste, du skal gøre, er at koge en god pasta, hvorefter du blander den sammen med oliventapenaden, og voila – så har du en ganske enkel og lækker pastaret klar.