Er smøreost og flødeost det samme?

Lenore Strosin
2025-06-12 07:17:02
Count answers: 4
Smøreost, friskost eller flødeost – kær ost har mange navne. Fælles for de mange typer af smørbar friskost er, at de består af varierende blandinger af fløde og mælk og dermed findes med forskellige fedtprocenter, i naturelle udgaver og tilsat forskellige krydderier, urter, alkohol, nødder og frugt. Smøreost bliver hverken stukket, fisket, presset eller lagret, men spises aldeles ung og frisk og adskiller sig dermed fra andre bløde oste som fx brie og camembert. De fleste sælges i flade firkantede plastikbægre med de tilsatte smagsgivere iblandet.

Norene Nicolas
2025-06-12 05:06:34
Count answers: 5
Der findes flere forskellige smørbare oste: flødeost, friskost og smøreost.
Flødeoste er kendt for en smørbar konsistens med en blank overflade og en fyldig, rund smag.
Vi betegner vores ost Loke som en friskost, der er en fællesbetegnelse for oste, der ikke presses eller lagres, men den fremstilles efter samme princip som flødeoste - nemlig af mælk, fløde og osteløbe, der får lov at syrne, før den drænes og saltes.