Kan man spise æg, der har været frosset?

Nichole Bailey
2025-07-21 03:55:36
Count answers
: 4
Pasteuriserede helæg og æggehvider kan nedfryses.
Æggeblommer anbefaler vi ikke at nedfryse, da de bliver meget viskøse.
Frosne, pasteuriserede helæg og æggehvider kan eksempelvis anvendes til bagning, når de er tøet.
Æggehvider kan ligeledes fryses ned som isterninger og anvendes i smoothies.

Alexandre Bogan
2025-07-21 03:13:35
Count answers
: 1
Ingen varer bør generelt ligge i fryseren i over et år. De bliver ikke sundhedsfarlige, men både smag og konsistens får et gevaldigt dyk nedad. Kig grundigt på varen, når den tør op, og lugt til den. Lugter den dårligt, så smid den ud. Hent I FORMs store skema med frysetid for 40 forskellige madvarer
Tag dine frostvarer ud i god tid, og lad dem tø langsomt op i køleskabet.
Lader du maden tø op på køkkenbordet, vil den høje temperatur få bakterier til at formere sig hurtigere, og du risikerer, at maden bliver dårlig.
Du sparer desuden energi ved at lade iskolde mad køle dit køleskab midlertidigt ned.
Der er dog ikke noget om æg i artiklen.

Maia Smitham
2025-07-21 00:44:55
Count answers
: 3
Kan man spise æg, der har været frosset? Ja, hvis de er pasteuriserede og frosset korrekt.
Pasteuriserede helæg og pasteuriserede æggehvider kan fryses og gemmes.
Når du skal bruge de frosne æggeprodukter, skal de optøs i køleskabet og bruges straks herefter.
Pasteuriserede helæg kan f.eks. bruges til kager og andet bagværk.
Æggehvider bliver lette og luftige, når de piskes, og denne egenskab udnyttes ofte til at give luft i kager og desserter.
Det anbefales ikke at fryse pasteuriserede æggeblommer.

Travis Wintheiser
2025-07-21 00:35:34
Count answers
: 1
Hvis ægget er frossent, men skallen er fuldstændig intakt er ægget fint at spise. Sæt ægget i køleskabet og lade det tø stille og roligt. Du kan eventuelt inspicere ægget, når det er optøet for at tjekke at skallen er hel. Når der er kolde temperaturer udenfor – omkring 5 grader og derunder OG æggene føles kolde, når du holder dem, er det bedst at sætte æggene i køleskabet efter man har indsamlet dem fra hønsehuset.