:

Hvordan tjekker man om æg er dårligt?

King Bosco
King Bosco
2025-08-02 16:12:46
Count answers : 4
0
Fyld et glas cirka trekvart op med koldt vand og sænk så forsigtigt ægget ned i vandet. Lad ægget falde til ro og se, hvordan det opfører sig: Hvis ægget synker helt ned på bunden og falder til ro på siden, er det friskt. Synker det til bunds, men vender den ene ende lidt opad, er det stadig helt okay at bruge. Har ægget kun lidt eller ingen kontakt med bunden af glasset, kan ægget måske/måske ikke bruges. Hvis ægget flyder ovenpå, er det desværre blevet for gammelt og skal smides ud. Står du tilbage efter testen med et æg, der måske/måske ikke er brugbart, kan du altid prøve at slå det ud og bruge dine sanser til at vurdere det.
Gay Nicolas
Gay Nicolas
2025-07-25 18:50:47
Count answers : 3
0
Hvis du vil tjekke friskheden på dine æg, kan du lægge dem i et glas vand, hvis ægget lægger sig på bunden af glasset på siden, har du et helt frisk æg. Synker ægget og stiller sig med bunden opad, er det på tide at få ægget brugt. Flyder ægget rundt i overfladen er den bakteriehæmmende vokshinde brudt, og der er trængt luft og måske bakterier ind i ægget, så det bør ikke spises.
Ashly Hill
Ashly Hill
2025-07-14 00:22:59
Count answers : 3
0
Slår du dit æg ud i en skål, inden du bruger det i din madlavning, kan du hurtigt afklare, om det er frisk, eller om du skal lade det afgå ved skraldespanden. Husk, at du kun skal slå et æg ud ad gangen. Når ægget er slået ud, skal det først og fremmest dufte frisk. Lugter ægget grimt, skal du smide det ud med det samme. Hviden skal også være klar, tyktflydende og ligge tæt om blommen. Jo mere hviden løber ud, jo ældre er ægget. Du skal også lægge mærke til blommen, når du har slået ægget ud. Blommen skal være blank, høj og spændstig. Kort fortalt ... skal dit æg lugte frisk, have en blank og spændstig blomme og en klar hvide, der lægger tæt om blommen.
Mireya Thompson
Mireya Thompson
2025-07-13 22:51:22
Count answers : 3
0
Hvis du slår et æg ud, kan et friskt æg kendes på, at det har en høj og buet æggeblomme – og at hviden er delt i to lag, et tykt lag tæt omkring blommen og et tyndt, der ligger yderst. Hvis blommen er flad og nemt går i stykker eller hviden flyder meget ud, kan der være to årsager: Enten er ægget lagt af en ældre høne - æg lagt af ældre høner er nemlig ikke så spændstige, som æg lagt af yngre høner - eller også er ægget ved at være gammelt. Hvis du er i tvivl, om dit æg er for gammelt, kan du bruge den klassiske flyde-test. Fyld et glas eller en skål med vand og læg det ukogte æg deri. Hvis ægget synker til bunds, er det friskt. Hvis ægget flyder i overfladen af vandet, er det ved at være gammelt. For gamle æg kan rådne på grund af fugt, og der vil så typisk være mug på indersiden af æggeskallen. Dårlige æg lugter meget, så din næse vil garanteret hurtigt afsløre et dårligt æg.
John Moore
John Moore
2025-07-13 20:19:13
Count answers : 3
0
Den mest klassische metode, som jeg også bruger mest, er at tjekke om ægget flyder. Hæld koldt vand i en skål eller et glas. Læg forsigtigt det tvivlsomme æg i vandet. Synker ægget og lægger sig på siden på bunden, så er ægget frisk og klar til at blive pist. Hvis ægget synker men vender opad, så er det ikke frisk men må stadig spises. Hvis ægget derimod flyder, så er det lige til skraldespanden, da det er blevet for gammelt. En anden metode til at undersøge om ægget er blevet for gammelt, er ved at ryste ægget, mens du holder det op til øret. Hvis du hører en ´pjaskelyd´fra ægget, er det ikke længere friskt og er lige til skraldespanden. Du kan også tjekke om ægget er frisk eller for gammel, ved at slå ægget ud og enten lugte og eller kigge på det. Hvis du lugter til ægget, vil du ikke være i tvivl, da det lugter af rådne æg.
Karson Ebert
Karson Ebert
2025-07-13 20:16:31
Count answers : 3
0
Er du usikker på, om dine æg stadig er friske? Her er tre nemme måder at tjekke dem på: Se: Læg ægget i et glas med vand. Friske æg synker til bunds og ligger fladt. Hvis det står op eller flyder, er det blevet gammelt. Duft: Slå ægget ud og duft til det. Et friskt æg dufter ikke af noget – et dårligt æg lugter svovlagtigt og skal smides ud. Smag: Hvis det ser og dufter fint, kan du tilberede det og tage en lille bid. Smager det, som det skal, er det fint at spise – ellers ud med det.