Hvorfor bliver tærtebunden blød?

Mollie Bechtelar
2025-06-10 15:31:20
Count answers: 5
Når vi bager, vil vi gerne opnå det modsatte, så skal vandet fordampe. Ildfaste fade er velegnede til at holde på fugtigheden. Metalfade er bedre til at overføre varmen end ildfaste fade. Den tynde metalform overfører varmen til tærtebunden, så tærtebunden får farve, og fyldet gennembages helt.

Oral Gerlach
2025-06-10 11:54:46
Count answers: 8
Hvis du har prøvet at tage din færdigbagte tærte ud af ovnen for blot at opdage, at tærtebunden slet ikke er blevet sprød, men derimod blevet blød, kan det være på grund af smørets temperatur. Ifølge den amerikanske fødevareforsker Amy Rowat fra UCLA er det bedste tip at bruge koldt smør. Når først din tærtedej er i ovnen, går smørret fra at være fast til flydende, og alt vandet bliver separeret væk, hvilket kan føre til, at tærtebunden bliver blød. Desuden kan dannelse af alt for mange glutenstrenge også være årsagen, da det gør dejen elastisk. Glutenstrenge dannes, når der bliver tilføjet varme til dejen, og kan undgås ved at bruge iskoldt vand og undlade at ælte dejen.