Kan man lave scrambled æg dagen før.
Man kan dog også sagtens lave en stor portion ad flere omgange på en pande og så blot bruge ovnen til at holde røræggene varme, indtil de skal serveres.
Husk at du nemt kan omregne opskriften til det antal personer, du skal lave røræg til, ved at klikke på pilen over ingredienslisten.
Man slipper nemlig for at være over panden hele tiden og kan forberede andre ting imens.
Det er perfekt at lave røræg i ovnen, når man skal lave en stor portion, selvom det tager lidt længere tid end at lave det på panden.
Når man laver røræg i ovnen på den her måde, er det nemt at styre temperaturen, så æggene får den helt rigtige konsistens.
Ja, man kan godt lave røræggene uden mælk, men så bliver konsistensen lidt mere fast og bastant.
Der skal kun røres i æggene ganske få gange for at få den helt rigtige konsistens, men ellers passer de sig selv i ovnen.
Du kan servere æggene til en helt klassisk brunch med f.eks. sprødstegt bacon, gode pølser eller laks til.
Sådan laver du røræg i ovnen
Forvarm ovnen til 130 grader over- og undervarme.
Smør et ildfast fad med smør eller olie.
Slå æggene ud i fadet, og tilsæt mælk.
Krydr med salt og peber, og pisk æggene godt sammen.
Sæt fadet i ovnen, og bag æggene i 15 minutter, til de lige er begyndt at sætte sig.
Rør godt i æggene med en gaffel.
Bag herefter videre i 10-15 minutter ekstra, men rør i æggene hvert 5. minut, så konsistensen bliver som røræg.
Man kan fint tilføje grøntsager, men bruger du f.eks. løg, kartofler eller lignende grøntsager, skal de enten steges eller bages først, så man er sikker på, de bliver møre.
Grøntsager såsom spinat eller grønkål kan fint kommes direkte i æggemassen.
De er også super gode som et cremet element i andre forretter, f.eks. i denne nemme forret med grønne asparges.