Hvorfor er et æg grønt?

Loyce Williamson
2025-07-12 01:15:58
Count answers
: 4
Den grønne farve kommer af en reaktion mellem jern og svovl og er helt ufarlig.
De har nemlig talt med en ægspert, madrådgiver Marit Løvbrøtte fra de offentlige norske madrådgivere i MatPrat:
– Eftervarmen kan føre til, at reaktionen sættes i gang, hvis du ikke afkøler ægget godt nok efter kogning, og lader det ligge længe derefter.
Det samme kan ske, hvis du koger ægget for længe, siger Marit Løvbrøtte.
Grønne æg kan sagtens spises.

Sharon Medhurst
2025-07-11 22:24:15
Count answers
: 5
Den grønne farve skyldes et gen der betinger dannelsen af et stof der hedder oocyanin som afgives til æggeskallen. Farvestoffet gennemfarver skallen, så den er lyseblå eller turkisgrønlig hele vejen igennem. Det er hvis man blander araucana eller EA med en race der lægger brune æg, at de grønne æg kommer. Maraner, som lægger brune æg, afgiver deres brune farve på ydersiden af æggets skal - så deres æggeskaller er brune uden på og hvide inden i. Araucana og engelsk araucana lægger blå æg, ikke grønne.
Read also
- Hvad er forskellen på æggekage og omelet?
- Hvorfor brænder min omelet på?
- Hvilken type æg er sundest?
- Hvordan kan man se om et æg er dårligt?
- Hvilken pande er bedst til omelet?
- Kan man lave æggekage i airfryer?
- Hvor længe skål en omelet stege?
- Hvor lang tid skål røræg have?
- Er det sundt at spise 3 æg hver dag?
- Hvor mange æg til scrambled æg?
- Kan man spise et grønt æg?
- Hvordan legerer man æg?
- Hvordan laver jeg scramble eggs?
- Hvordan laver man æg på panden?
- Hvornår må man ikke spise æg?