Hvordan laver man æg på panden?

Brenden Ryan
2025-07-12 02:49:18
Count answers
: 6
Lad smørret/margarinen smelte på en stegepande. Skru ned for varmen, og slå æggene ud i panden ét ad gangen. Lad æggene stege i 2-3 minutter, til hviden er stivnet. Skal ægget vendes, vender du det, lige inden hviden er helt stivnet. Synes du, blommen stadig skal være flydende, selvom den skal ”lukkes”, så slukker du for varmen, inden du vender ægget og tager ægget af panden efter ca. 7-8 sekunder. Du kan også spejle æg uden brug af fedtstof, hvis du gerne vil spare på kalorierne, eller hvis du skal lave spejlæg til en, som ikke spiser smør/margarine. Kom et par skefulde vand på stegepanden, og slå æggene ud. Æg kan også spejles i mikroovnen. Smør en passende skål med olie eller smør, slå ægget ud i skålen, prik et par steder i æggeblommen med en kødnål eller en lille spids kniv. Giv ægget 15-20 sekunder.

Aimee Roob
2025-07-12 01:30:05
Count answers
: 4
Opskrift på spejlæg – æg stegt på panden
Et spejlæg skal selvfølgelig steges på en pande.
Jeg anbefaler på det kraftigste at bruge smør til at stege i.
Steg ved middel varme og hold så godt øje med ægget indtil det ser perfekt ud – det vil sige fast æggehvide, og blød og flydende æggeblomme.
Kom smørret på panden og steg dine æg i ca. 5 minutter.
Den stegetid jeg har opgivet i opskriften, er en ca. stegetid.
Jeg synes nemlig det giver et bedre resultat blot at holde øje med ægget.
Men afhængig af størrelsen skal et spejlæg altså ca. have 5 minutter på panden.

Khalid Grant
2025-07-11 23:39:24
Count answers
: 4
For at lave æg på panden skal du varme en pande op med fedtstof ved middelhøj varme. Lad panden blive godt varm, inden du hælder æggene på, så de sætter sig med det samme og ikke flyder ud. Slå evt. æggene ud i hver sin skål, så er de nemmere at hælde ud på panden, uden at det hele flyder sammen. Kom æggene på panden og lad ægget få lidt farve i bunden, og skru så ned for komfuret, så æggene kan sætte sig. Steg æggene færdigt i et par minutter, alt efter hvor gennemstegt du ønsker blommen, eller vend det, så det bliver stegt på begge sider. Tag æggene af panden, drys med salt og peber, og servér evt. med krydderurter og brød. Du kan også stege dine spejlæg i en udstikker, så de bliver helt runde og fine, husk at pensle ringen med fedtstof, så de ikke sidder fast.

Trey Kling
2025-07-11 23:11:56
Count answers
: 0
Kom æg og mælk i en skål og pisk dem let sammen med en gaffel.
Kom æggemassen på en pande med smør og rør konstant under middelvarme.
Tag æggene af varmen, når de har den rette konsistens og stadig er saftige og bløde i konsistensen.
Vær endelig opmærksom på at de ikke får for meget, så de bliver tørre og kedelige.
Æggene skal helst tilberedes lige inden servering, så smager de allerbedst.
Drys med flagesalt, friskkværnet peber og rigelige mængder purløg.

Dudley Kub
2025-07-11 22:55:11
Count answers
: 5
Smør en pande med en smule olie, endelig ikke for meget. Tænd panden på lav varme, og lad panden varme langsomt op, så den bliver så varm at du lige præcis ikke kan holde hånden på den, uden at brænde dig. Slå forsigtigt æggene ud på panden, – undgå at de rammer hinanden. Lad nu æggene stege ved denne helt lave varme, på den måde undgår du brune og sprøde kanter, og æggene forbliver flotte hvide. Æggene er færdige når hviden er helt fast og blommen har sat sig, – det tager va. 8-10 min.
Read also
- Hvad er forskellen på æggekage og omelet?
- Hvorfor brænder min omelet på?
- Hvilken type æg er sundest?
- Hvordan kan man se om et æg er dårligt?
- Hvilken pande er bedst til omelet?
- Kan man lave æggekage i airfryer?
- Hvor længe skål en omelet stege?
- Hvor lang tid skål røræg have?
- Er det sundt at spise 3 æg hver dag?
- Hvor mange æg til scrambled æg?
- Kan man spise et grønt æg?
- Hvordan legerer man æg?
- Hvordan laver jeg scramble eggs?
- Hvorfor er et æg grønt?
- Hvornår må man ikke spise æg?