Hvordan legerer man æg?

Bo Konopelski
2025-07-12 00:18:02
Count answers
: 3
Æggeblommer kan også bruges til at legere - eller liere - supper og sovse.
Æggeblommerne piskes med lidt fløde eller en smule af suppen og hældes tilbage i retten under opvarmning og fortsat piskning.
Må ikke blive over 70-75 grader, fordi den da vil skille.
Når man jævner med æg, udnytter man enten æggeblommers evne til at ’fortykne’ under opvarmning og/eller deres såkaldte ’emulgerende’ evne til at binde fedtstof og vand.
Read also
- Hvad er forskellen på æggekage og omelet?
- Hvorfor brænder min omelet på?
- Hvilken type æg er sundest?
- Hvordan kan man se om et æg er dårligt?
- Hvilken pande er bedst til omelet?
- Kan man lave æggekage i airfryer?
- Hvor længe skål en omelet stege?
- Hvor lang tid skål røræg have?
- Er det sundt at spise 3 æg hver dag?
- Hvor mange æg til scrambled æg?
- Kan man spise et grønt æg?
- Hvordan laver jeg scramble eggs?
- Hvordan laver man æg på panden?
- Hvorfor er et æg grønt?
- Hvornår må man ikke spise æg?