:

Kan man fryse rødkålssalat?

Carmel Gislason
Carmel Gislason
2025-06-08 14:11:53
Count answers: 3
Spis noget af den dejlige kål til mortenskyllingen, og frys derpå resten ned til jul.
Heaven O'Keefe
Heaven O'Keefe
2025-06-08 13:08:38
Count answers: 3
Ja, det kan du sagtens, men er den rå, skal den blancheres inden nedfrysning. Blanchering vil sige, at du sænker den snittede kål i letsaltet, kogende vand i et minuts tid. Sænk den derefter i iskoldt vand for at stoppe kogningen, og lad den så dryppe af og køle af. Frys kålen ned i en frysepose eller en plastbøtte med låg. Kål, der har været frosset, er mest velegnet til brug i varme retter, fx supper, gryderetter og wokretter eller som varmt tilbehør til kød.
Beulah Monahan
Beulah Monahan
2025-06-08 11:40:05
Count answers: 2
Det er ikke muligt at fryse rødkålssalat, da den bedst serveres varm, og det anbefales at varme rødkålen op lige inden servering. Rødkålen skal koge under låg ved middel varme i ca. 1 time, og derefter lade den stå og trække i sin lage, gerne til næste dag. Tilberedningen af rødkålssalat omfatter at snitte rødkålen i 1/2 cm tynde strimler på et mandolinjern eller med en skarp kniv og skylle det grundigt. Rødkål, appelsinskiver og alle øvrige ingredienser kommes op i en stor gryde og koges under låg ved middel varme. Efter madlavningen kan rødkålen anrettes på et smukt fad.
Althea Hettinger
Althea Hettinger
2025-06-08 11:21:35
Count answers: 3
Ja det du sagtens gøre. Det skal siges at rødkålen sagtens kan holde sig i flere måneder i køleskabet, hvis dette er ikke er nok tid så er nedfrysning den eneste mulighed. Prøv også opskriften på vores friske rødkålssalat.
Damon Schuster
Damon Schuster
2025-06-08 10:59:23
Count answers: 4
Jeg plejer nemlig, at fryse min færdiglavet rødkål ned i små bøtter. Dette spare plads i køleskabet og er virkelig nemt! Rødkålen kan holde sig flere måneder på frost og er derfor en garanti for lækker rødkål hele vinteren over, til alle de lækre juleretter. Tø blot rødkålen op på køkkenbordet eller natten over i køleskabet. Varm den op når i skal bruge den i en lille gryde. Denne metode, giver fornemmelsen af helt frisklavet rødkål og er en nem måde, at gemme retten på!
Maia Smitham
Maia Smitham
2025-06-08 10:11:18
Count answers: 3
Du kan sagtens lave rødkålen dagen før og opbevare den på køl. Det tager maks. 1 time at lave vores hjemmelavede kål, og hvis det passer dig bedre, kan du sagtens lave den dagen før og opbevare den på køl. I Finland er rødkål derimod mindre udbredt, da man traditionelt foretrækker tilbehør som kålroemos, syltede grøntsager eller – hvis den endelig skal stå på rådkål – på en rå rødkålssalat.
Annabel Cummerata
Annabel Cummerata
2025-06-08 09:21:22
Count answers: 5
Det er nemt at lave hjemmelavet rødkål og det kan fint laves et par dage i forvejen og enten opbevares på køl eller fryses ned, hvor det kan holde sig endnu længere tid. Lun det igennem inden servering.