:

Hvordan behandler man frosne bær?

Asha Simonis
Asha Simonis
2025-10-08 10:34:45
Count answers : 18
0
Færdigpakkede frosne bær bør koge mind​st 1 minut. Færdigpakkede frosne bær skal koge i mindst 1 minut. Bærrene skal ”boble” i mindst 1 minut som tegn på, at de koger. Bær fra egen avl kan du sagtens spise rå, også selv om de har været frosne – men skyl bærrene grundigt, inden du fryser dem. Hvis du bruger færdige smoothieblandinger, så står det typisk på posen, om du bør varme indholdet op, før du bruger det i mad, som ikke bliver varmebehandlet.
Abigale Pfeffer
Abigale Pfeffer
2025-10-01 02:33:11
Count answers : 16
0
Hvis du laver smoothies eller desserter med frosne bær, skal du give bærrene et opkog, inden du bruger dem i maden. Bærrene skal koge i ét minut, før du serverer dem eller bruger dem i retter, der ikke varmebehandles yderligere før servering. Hvis du arbejder i en institution, et offentligt storkøkken eller tilbereder mad til sårbare persongrupper, bør du OGSÅ varmebehandle andre frosne bær, når bærrene bruges i retter, som ikke efterfølgende varmebehandles.

Read also

Hvornår er bær i sæson?

Jordbær: 13. juni til 15. juli. Ærter: 23. juni til 15. juli Kirsebær: 1. juli til 15. aug. Hindbær Read More

Kan man bruge frosne bær i kage?

Opskrift på en meget lækker blåbærkage, der laves med friske eller frosne blåbær. Her er blåbærkage Read More

Arthur Pollich
Arthur Pollich
2025-09-23 08:09:24
Count answers : 21
0
Frosne bær skal koges i mindst 1 minut ved 100 grader. Kogning i et minut dræber norovirus. En opvarmning til lavere temperatur i længere tid vil reducere niveauet af norovirus tilstrækkeligt. Opvarmning til 80 grader i 20 sekunder vil være forsvarlig. Frosne hindbær skal koges i mindst 1 minut ved 100 grader eller gives en anden behandling med tilsvarende effekt.