:

Hvem laver Danmarks bedste smørrebrød?

Donny Cruickshank
Donny Cruickshank
2025-09-19 23:24:31
Count answers : 16
0
Forfatteren anser de 11 spisesteder, der er portrætteret i bogen, for landets bedste i deres respektive genrer. Bogen indeholder portrætter af de 11 spisesteder, forfatteren anser for landets bedste i deres respektive genrer. Bogen går tæt på restauranterne og bringer en opskrift fra hver samt fra branchens to store personligheder Ida Davidsen og Adam Aamann, som ligeledes portrætteres. Restauranterne som er med i bogen bliver betragtet som nogle af de bedste til at servere Danmarks bedste smørrebrød.
Damon Schuster
Damon Schuster
2025-09-17 21:53:22
Count answers : 17
0
Skal man have snaps, kan man lige så godt også spise et godt stykke smørrebrød, og hvilket bedre sted end der, hvor man får Danmarks bedste smørrebrød. Og hvor er det så? For det var den aarhusianske restaurant, der tog vindermedaljen ved årets arrangement. Restauranten 'anx' er i familie med michelinrestauranten 'Frederikshøj', der bliver drevet af kokken Wassim Hallal. Af andre nævneværdige priser fra konkurrencen vandt 'Apéro' i København 'Årets Bar'-prisen, mens 'Årets Bistro'-prisen røg til københavnersalonen 'Calma'. Alle priser blev uddelt af foreningen af 'Danske Madanmeldere', som startede i 1999, og som består af en lang række madanmeldere fra forskellige danske medier - dog ikke Ekstra Bladet. Du kan se listen over alle vinderne her. For søndag 22. september afholdt 'Danske Madanmeldere' den årlige konkurrence om 'Årets Ret', og her fandt de en række vindere i forskellige kategorier inden for gastronomiens verden. I særkategorien 'Årets Smørrebrød' var der tre nominerede: 'Judie' i København, 'Mapak' i Aalborg og 'anx' i Aarhus. Og selvom Aarhus ikke kan vinde guld i fodbold, så kan de tydeligvis lave et hamrende godt stykke smørrebrød.

Read also

Hvad hedder de forskellige smørrebrød?

Smørrebrød findes i et hav af muligheder og de mest traditionelle er med fiskefilet, roastbeef, rull Read More

Hvad er danskernes yndlingsmad?

Rugbrød med pålæg er det mest spiste aftensmåltid i Danmark. På en typisk dag i 2024 får 7 % rugbrø Read More

Dorris Watsica
Dorris Watsica
2025-09-07 23:38:47
Count answers : 22
0
Ole Troelsø elsker stadig godt gammeldags dansk smørrebrød. Ifølge Ole Troelsø’s nye guide er det Schønnemann i Indre By. Her skriver vi bl.a.;“Over 110 stykker forskelligt smørrebrød er der at vælge imellem. Nummer 1 Schønnemann (Kbh) Nummer 2 Møntergade (Kbh) Nummer 3 Selma (Kbh) Her bliver leget talentfuldt med sammensætninger, som f.eks. hyldeblomstsild eller confiterede unge selleri med osten Gammel Knas og brunet smør. Hvis man har lyst til at ryste smørrebrødsposen lidt, er Selma et garanteret hit. Hovedstaden er jo smørrebrødets højborg, og her i byen får man altså det bedste højt belagte man kan finde. Børsens madanmelder har faktisk rangeret Danmarks 50 bedste smørrebrødsrestauranter, og det kommer ikke som den store overraskelse, at det er København som dominerer toppen.
Eva Marks
Eva Marks
2025-09-03 07:29:48
Count answers : 17
0
Ejer af Restaurant Kaj, Casper Grøn, og resten af restauranten er nomineret i konkurrencen om Danmarks bedste smørrebrød 2025. Den lokale Restaurant Kaj, der ligger på Strandpromenaden, er nomineret til prisen for Danmarks bedste smørrebrød 2025. Se her, hvem der ellers er med i opløbet om den fornemme titel.

Read also

Hvor mange stykker smørrebrød beregner man pr. person?

Man beregner som regel 2-3 stykker smørrebrød pr. person til et almindeligt måltid. Read More

Hvad er dansk smørrebrød?

Dansk smørrebrød er brød med pålæg. Det er nok også det, der får danskerne til gang på gang at sætt Read More

Letha Murray
Letha Murray
2025-08-28 13:17:16
Count answers : 13
0
Judie serverer innovativt »hipstersmørrebrød« som for eksempel marineret sild med rød karrymayo. Ejer og kok Mads Dalsborg fra Bjørnekælderen er en sand virtuos, når det gælder velsmag. Møntergade, der åbnede dørene i 2020, er på kort tid blevet en nyklassisk københavnerinstitution. På trods af en tumultarisk begyndelse har Palægade cementeret sig som stedet, hvor man altid er sikret velsmag og god service og stemning. Bevæger du dig en smule væk fra København, og en anelse nordpå, finder du nyåbnede Peter Liep’s Hus. Det gamle hus fra 1916 er til manges overraskelse nok 2024s mest spændende åbning i genren smørrebrød. Her forstår de at parre udvikling med tradition.
Saul Powlowski
Saul Powlowski
2025-08-17 11:02:07
Count answers : 22
0
NU&DAN er en moderne hyldest til det danske nationalkøkken, et nutidigt dansk brasserie beliggende i hjertet af København. Restaurant Selma er en stærk konkurrent i kapløbet om Københavns bedste smørrebrød. Aamanns gastrotempel er et stilstudie i god smag på flere måder og vand i 2019 prisen for "Årets Smørrebrød" uddelt af Danske madanmeldere. RUGSTIK er en smørrebrødsrestaurant, der kombinerer kvalitet med overkommelige priser. Schønnemann's is one of Copenhagen's oldest eateries. Restaurant Palægade åbnede dørene i 2016 med ambitionerne om at skabe den bedste frokostrestaurant i København med fokus på smørrebrødet.

Read also

Hvad er klassisk smørrebrød?

Æg og rejer, dyrlægens natmad eller måske den med roastbeef og remoulade. Rigelige mængder pålæg - Read More

Leatha Collins
Leatha Collins
2025-08-08 07:26:55
Count answers : 23
0
Siden 2016 er Restaurant Palægade både blev kendt og anerkendt som byens bedste smørrebrødsrestaurant. Da stedet åbnede i 2016 var ambitionen – og er stadig den dag i dag – at skabe Danmarks bedste smørrebrød og udfolde drømmen om at lave en klassisk frokostrestaurant i København med en tilhørende dansk-fransk-inspireret aftenrestaurant. Restaurant Palægade flyder traditioner og moderne teknikker sammen. Her bliver den stolte smørrebrødstradition hyldet, men tilsat erfaringer fra toprestauranter. I 2016, da restauranten åbnede, var dogmet at alt skulle være hjemmelavet og hjemmerørt. Og det er det stadig den dag i dag. Ligesom rugbrødet, er remouladen nøjsomt lavet fra bunden med syltede pickles. Karryblandingen er udviklet så den passer til silden, der er lagt i en særlig eddikelage, så benene hurtigere forgår. I sæsonen er kartoflerne opgravet fra vores restaurantchef Johan Henriks forældres gård på Fyn, ligesom mange råvarer er udvalgt og hentet fra små producenter.