Hvor stammer kaffe og kakao fra?

Coy Hoppe
2025-07-26 13:54:18
Count answers
: 3
Det perfekte miljø for et kakaotræ findes i den tropiske varme i skovene omkring.
Det meste af verdens kakaohøst kommer fra Vestafrika.
Kakaotræet blomstrer to gange om året.
Men højst 40 af de mange blomster udvikler sig til kakaobælge.
Efter 6 måneder er bælgene vokset færdig og har skiftet farve fra grøn til gulorange.
De er nu modne til høsten, som finder sted fra maj til august.
Efter høsten bliver bælgene åbnet, og frugtkødet fjernes sammen med kakaobønnerne.
Bønnerne lægges i bunker og dækkes af bananblade.
Her ligger de og gærer.
Ca. 7 dage senere er sukkeret i frugtkødet nedbrudt; det giver bønnerne deres endelige aroma og farve.
Dyrkning af kakao udgør hovedindkomsten for tusindvis af afrikanske bønder.
Tropisk miljø
Det kan ikke dette spørgsmål besvares direkte ud fra teksten, men kaffe nævnes ikke overhovedet начеDet kan ikke dette spørgsmål besvares direkte ud fra teksten.
Det kan ikke dette spørgsmål besvares direkte ud fra teksten, men kakao nævnes i denne artikel som værende fra tropisk miljø, og den største del af verdens kakaohøst kommer fra Vestafrika.