Hvorfor er kaffe ikke godt?

Shania Romaguera
2025-07-26 18:00:56
Count answers
: 3
Drikker man alt for meget kaffe, kan man dog godt få det dårligt og begynde at svede over hele kroppen eller få ondt i maven.
Samtidig kan man opleve, at kroppen reagerer, hvis man har et højt kaffeforbrug og pludselig skærer kaffen fra.
Det er usikkert i hvor høj grad, et større forbrug kan have betydning for et negativt graviditetsudfald.

Eleonore Kohler
2025-07-26 13:18:47
Count answers
: 2
Kaffe indeholder en række bioaktive stoffer som fx koffein. Nogle af stofferne beskytter mod hjertesygdom, som fx såkaldte flavonoider. Og så er der andre naturligt forekommende stoffer i kaffen, som ikke er kroppens bedste venner. Stoffer med mundrette navne som cafestof og kahweol. Disse kan øge dit LDL-kolesterol og dit totale kolesterol. Og dermed også din risiko for hjerte-kar-sygdom. Kaffe brygget uden kaffefilter indeholder nemlig de kolesterolforøgende stoffer. Så et større dagligt indtag af espressokaffe, stempelkandekaffe, kaffekapsler eller kaffe brygget i den italienske mokkakande, kan potentielt øge dit kolesteroltal. Den populære café latte, der ofte er lavet på sødmælk og ufiltrerede espressoshots, indeholder også både cafestof og kahweol. Og laves den med sødmælk, kommer der også en mængde mættet fedt med i koppen. Ingen af delene er særligt fantastiske for din sundhed. Det er alle faktorer, der kan øge kolesteroltallet og hermed risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Forsøg at begrænse dit forbrug af ufiltreret kaffe, hvis dit kolesteroltal er forhøjet.

Ari Beatty
2025-07-26 13:11:17
Count answers
: 2
Det tyder forskning på, at du ikke behøver at gøre, tværtimod. Kombinationen af stoffer fra kaffe og mælk viser sig måske at have en sundhedsmæssig effekt. Polyphenoler er antioxidanter, der er med til at forebygge og forsinke, at vores organer eller sunde kemiske stoffer i vores krop bliver skadede eller ødelagte. Polyphenolernes evne til at hæmme inflammation bliver styrket i kombinationen med proteiner – som altså sker, når man blander kaffe med mælk. På den måde tyder det på, at kaffe med mælk er bedre til at bekæmpe inflammation end almindelig sort kaffe.

Simone Altenwerth
2025-07-26 12:31:30
Count answers
: 6
Kaffe indeholder ud over koffein adskillige bioaktive stoffer, fx polyfenolerne cafestol og kahweol, opløselige fibre, kalium og magnesium, som kan virke enten skadelige eller beskyttende i forhold til hjertesygdom.
De negative virkninger af kaffe er en stigning i både LDL-kolesterol og det totale kolesterol og hermed øget risiko for hjertesygdom.
Stigningen er fremkaldt af stofferne cafestol og kahweol, som findes i kaffen.
Det er stoffer, der findes naturligt i kaffebønnen, der kan have en negativ effekt på dit kolesteroltal.