:

Hvad spiser man mest i København?

Zelma Brekke
Zelma Brekke
2025-07-24 15:12:33
Count answers : 3
0
Hos Restaurant Puk i København har man med årene formået at løfte det man kunne kalde hverdagsmad til et gastronomisk niveau uden at miste det jordnære. Klassiske danske retter som hakkebøf med bløde løg, stuvet hvidkål eller flæskesteg med sprøde svær har fået nyt liv gennem nutidens gastronomiske tilgang. Det er netop i det enkle, det danske køkken excellerer. En god bøf kan være tilberedt med almindelige ingredienser, men med præcision og omtanke. På mange spisesteder begynder måltidet ofte med sild serveret med karrysalat og rugbrød – men her har kokkene eksperimenteret med fermentering, urter fra lokale marker og hjemmelavede kryddere, der gør det hele ekstra raffineret. Kombinationen af nyt og gammelt skaber en dynamik, som gør det spændende at vende tilbage – man ved aldrig helt, hvad der venter, men man ved, at det bliver veltilberedt. En karakteristisk træk ved disse danske køkkener er respekten for sæsonerne. Råvarerne skifter med året, og det kan mærkes i menukortet. Om sommeren er der ofte friske små nye kartofler, radiser og urter med fokus på det lette og syrlige, mens efterår og vinter bringer sigtekorn, bagte rodfrugter og kraftige simreretter på bordet.