Hvad betyder crostini?

Heaven Botsford
2025-07-01 06:37:21
Count answers
: 4
Crostini betyder lille stykke ristet brød der serveres med forskellige slags pålæg som snack eller som tilbehør til italiensk mad.
Blandingen med blomkål og rosiner på crostini har vi fået serveret hos vores nabo, Mara.
Bogen rummer en hel sektion med forskellige crostini, som opdeles i røde, hvide, grønne og sorte crostini.
Det kommer fra italiensk crostino, afledt af crosta, der betyder skorpe.
Crostini er en fransk betegnelse for små stykker brød, som kan serveres med pålæg.
Det kan også betyde toast med »pålæg«.

Charlotte Nicolas
2025-06-20 04:25:26
Count answers
: 6
Crostini er italiensk og betyder ”små skorper”. Og det er lige nøjagtigt, hvad det er. Små skorper eller små skiver ristet brød med noget på. Hvad som helst, næsten. Ordet bruges i øvrigt også om croutoner. Crostini minder lidt om bruschetta – som jo også er ristede, italienske brød – men er sædvanligvis mindre. Begge dele serveres ofte som antipasto, som betyder ’før måltidet’, altså som forret eller en del af forretten.

Lucienne Harvey
2025-06-11 14:33:41
Count answers
: 3
Crostini er små skiver ristet brød med noget på, serveres som antipasto.
Crostinier er ofte mindre end bruschetta.
I Toscana er crostini neri, sorte crostinier smurt med en creme af bl.a. lever, ansjoser og kapers en klassiker.
Ordet bruges også om croûtoner.
Etymologi Italiensk ›små skorper‹

Anahi O'Keefe
2025-06-11 13:23:24
Count answers
: 4
Crostini stammer fra Italien, og det er ristede skiver brød med fyld.
Typisk altid med olivenolie, hvor olien enten er lavet med hvidløg, eller hvor brødskiverne smørres med olie, hvorefter det gnides med hvidløg.
Derpå kommer så fyldet, som kan være alt fra skinke til gedeost, asparges, en bønnedip eller meget andet.
Crostini er nemlig blot ristede stykker brød, der toppes med det du nu synes.
Eller lige har ved hånden.
Crostini er utrolig nemt at lave, og du kan med fordel bruge et stykke brød eller flute fra dagen før.

Ima DuBuque
2025-06-11 12:44:41
Count answers
: 3
Crostini er en lille stykke ristet brød der serveres med forskellige slags pålæg som snack eller som tilbehør til italiensk mad. Blandingen med blomkål og rosiner på crostini har vi fået serveret hos vores nabo, Mara. Bogen rummer en hel sektion med forskellige crostini, som opdeles i røde, hvide, grønne og sorte crostini.

Julia Wilkinson
2025-06-11 12:30:36
Count answers
: 5
Crostini er sprøde brød med lækre toppings.
Crostini er helt perfekt som tapas, forret eller som snack til et godt glas vin.
Crostini kan laves i et hav af forskellige varianter.
De små brød fungerer super godt som gæstemad, og selvom der skal forberedes en del elementer, så tager det slet ikke særlig lang tid at lave.
Og så ser det altså bare imponerende ud med sådan et bræt!
Herhjemme nyder vi også at spise crostini til aftensmad med ugens rester – det er en rigtig god måde at udnytte de “små” rester, hvor man har for lidt til et helt måltid, men nok til et par brød.
Skal du lave crostini til mange kan du med fordel anrette dine toppings i små skåle, så dine gæster selv kan anrette deres crostini.
Der er tid at spare!
Jeg bruger ciabatta til mine crostini.
Alt efter hvor tykke skiver du ønsker, er der 12-16 crostini i et ciabattabrød.
Pensl skiverne med lidt olivenolie på begge sider og rist dem på en varm grillpande eller på brødristeren.

Ronny Reinger
2025-06-11 09:40:02
Count answers
: 2
Crostini kan siges at adskille sig fra bruschette ved, at man til førstnævnte anvender hvidt brød, og til sidstnævnte surdejsbrød, andre mener det afhænger af fyldet – tomat og basilikum på bruschette og andet fyld på crostini – eller som ovenfor berørt, afhænger det af, hvor man er i Italien. En sidste mulighed er, at forskellen ligger i størrelsen: Bruschette er i så tilfælde storebroderen til de mindre crostini – små stykker ristet brød. Brødet skæres i 1 cm tykke skiver, grilles i ovn, på en grillpande eller på en grill, hvorefter de gnides let med et fed hvidløg og stænkes med olivenolie, salt og peber. Uden andet fyld går brødet også under navnet Fettunta i Italien. Men til denne version skal der ærte-bønnepuré på toppen. Crostinierne er fantastiske sammen med en forfriskende sommerdrink, sammen med andre små hapsere eller bare som en simpel forret – måske i variation med andre.
Read also
- Kan man lave bruschetta i forvejen?
- Hvad kan man putte på bruschetta?
- Hvad er der i bruschetta?
- Hvilke tomater passer til bruschetta?
- Kan man lave lakseruller dagen før?
- Hvad er forskellen på crostini og bruschetta?
- Hvad betyder piadina?
- Hvad kan man putte i en toast?
- Kan man bruge rapsolie til bruschetta?
- Hvad kan man spise sammen med bruschetta?
- Kan man lave toast dagen før?
- Kan man lave pastasalat dagen i forvejen?
- Hvad kan man spise sammen med pasta?