:

Hvornår skal man putte salt i dejen?

Lydia Wintheiser
Lydia Wintheiser
2025-07-18 04:42:27
Count answers : 14
0
Under autolyse metode, absorberer melet vandet fuldstændig. Dejen trækker sig sammen og det aktivere enzymerne i melet, og proteinerne starter udviklingen af glutennetværket. Enzymerne nedbryder stivelsen og dejen bliver mere glat og elastisk at arbejde med. Under denne proces, skal der hverken æltes eller tilsættes salt. Salten undlades, da det ellers vil resultere i at glutennetværket bliver strammet, hvilket sænker udviklingen af et godt glutennetværket, som er dét vi gerne skal arbejde os hen mod. Dag 1 Autolyse: Vand og mel afvejes og røres godt sammen til det er homogen og der ikke er klumper af mel. Der skal ikke æltes, men blot røres. Lad dejen stå og hvile i 60 min, på køkkenbordet i skålen. Tilsæt surdej og salt – sørg for, at det er æltet godt det ind i dejen.
Norwood Dach
Norwood Dach
2025-07-18 04:12:12
Count answers : 18
0
I gamle dage sagde man, at man aldrig måtte putte salt ned til gæren, før melet kom i, men det gælder ikke mere. Det moderne gær vi bruger i dag, kan godt tåle at komme i kontakt med salt.

Read also

Kan man bage brød i en grill?

Det er meget nemmere at grille brød, end du tror – nogle opskrifter kræver ikke engang æltning. Sel Read More

Hvorfor skal der salt i brød?

Salt brugt i de rette mængder, er med til at fremhæve og løfte smagen af korn og give dig et lækkert Read More

Kade Shanahan
Kade Shanahan
2025-07-17 23:48:03
Count answers : 14
0
Salt brugt i de rette mængder, er med til at fremhæve og løfte smagen af korn og give dig et lækkert brød, der smager af meget mere. Brug 25-30 g salt pr. liter væske. Salt medvirker til at dejen ikke hæver alt for hurtigt, så smagen kan få lov at udvikle sig. Derudover hjælper salt til at styrke glutennettet, så du får et luftigere brød med en sejere krumme.