:

Kan man lave pizzadej dagen før?

Althea Hettinger
Althea Hettinger
2025-07-22 08:45:59
Count answers : 3
0
Det kan måske virke besværlig, men egentlig kræver det bare lidt planlægning og at du laver aftenen før du skal bruge den. Så er det egentlig ret nemt at gå til næste dag, hvor dejen er klar når du skal bruge den. Forberelses tid: 22 timer. Aften før hæld vandet i en skål og opløs gæret der i. Lad det hæve natten over 10-12 timer overdækket med viskestykke, ved stuetemperatur. Morgen brug en dejskraber til at vende dejen hurtig i skålen, dæk af med folie og stil den i køleskabet 2 timer før spisetid.
Rory McLaughlin
Rory McLaughlin
2025-07-11 15:40:44
Count answers : 2
0
Dejen må ikke stå længere end dette, da den kan over-fermentere og blive uanvendelig. Lad dejen have lov til at have fred et sted mellem 16 - 24 timer.
Lilian Hirthe
Lilian Hirthe
2025-07-11 15:40:07
Count answers : 4
0
Hvis du sætter dejen til koldhævning i køleskabet, skal den hæve længere, gerne natten over. Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter. Oilen gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot kan nå at hæve i 1 time. Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Det gør bunden på pizzaen sprødere. Kom 1/3 mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet. Lad ovnen varme op til 250 grader (over/undervarme eller grill) med bagepladen i ovnen, så den bliver varm. Eller endnu bedre brug en stenplade. Opløs gæren i en skål med lunkent vand.